Διαψεύδει ο Βαρουφάκης για capital controls! (pics)

Gazzetta team
Διαψεύδει ο Βαρουφάκης για capital controls! (pics)
"Άκυρος συναγερμός" για τις αναφορές του Γιάνη Βαρουφάκη στο ενδεχόμενο capital controls; Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο BBC. Διαψεύδει ο ίδιος μέσω twitter λέγοντας πως κάτι τέτοιο αποτελεί αντίφαση!

Το αδιέξοδο στο Eurogroup έγινε η αφορμή να... οργιάσουν οι φήμες περί Grexit, την ώρα που δραματικές είναι οι στιγμές στην συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με το θέμα της χορήγησης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες να εξελίσσεται σε θρίλερ.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με μία ραδιοφωνική του συνέντευξη "βάζει φωτιά" όσον αφορά στις τράπεζες.

Οι αναφορές ήταν... ασταμάτητες στο twitter, με τους Βρετανούς δημοσιογράφους να κάνουν την αρχή στο ζήτημα των capital controls, ωστόσο ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης με "χτύπημά" του στο twitter παίρνει ξεκάθαρη θέση.

Γράφει συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών: "Τα capital controls μέσα σε μια νομισματική ένωση αποτελούν μία αντίφαση στους όρους. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αντίθετη στο συγκεκριμένο σενάριο".





Νωρίτερα, σε μία... προαναγγελία της συνέντευξης του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Nick Sutton, δημοσιογράφος του ραδιοφώνου του BBC σχολίασε σε "τιτίβισμά" του πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε στον Mark Mardell, οικοδεσπότη της εκπομπής, πως η ελληνική κυβέρνηση θα εξετάσει το βράδυ το ενδεχόμενο να επιβληθούν capital controls και οι τράπεζες να παραμείνουν κλειστές, αύριο Δευτέρα!





Σε ένα άλλο tweet, ο Mark Mardell μεταφέρει δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζει αποκρουστική την τακτική της ΕΚΤ να διακόπτει την χρηματοδότηση στις τράπεζες.

Συμπληρώνει ακόμα πως αν γίνει αυτό, θα σημαίνει πως η Ευρώπη θα έχει αποτύχει.




Πηγή: newsit.gr