Συνεχίζει τις προκλήσεις η Daily Mail

Gazzetta team
Συνεχίζει τις προκλήσεις η Daily Mail
Με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες της Κω εξακολουθεί να ασχολείται η Daily Mail και αναφέρει ότι όχι μόνο ενοχλούν με την παρουσία τους τους Βρετανούς τουρίστες του νησιού αλλά απειλούν να φτάσουν και στη Μ. Βρετανία μόλις πάρουν τα πολυπόθητα έγγραφα που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους

«Μπικίνι, παραθεριστές και μια θάλασσα απόγνωσης: αυτήν την εβδομάδα 1.200 ξεβράστηκαν στο ελληνικό νησί που αγαπούν οι Βρετανοί τουρίστες», γράφει η βρετανική εφημερίδα.

«Κάτω από τον ελληνικό ήλιο, μια ομάδα 19 Αφγανών μεταναστών κάνουν βόλτα στην παραλία της Κω, υπό το βλέμμα σαστισμένων βρετανών τουριστών που κείτονται ξαπλωμένη κάτω από μπλε και κίτρινες ομπρέλες», γράφει η ανταποκρίτρια προσθέτοντας: «Οι τουρίστες αισθάνονται άβολα παρατηρώντας τον Ali Yagdoobi, που μαζί με την οικογένειά του και τους φίλους του παίρνουν μια πρώτη γεύση από την Ευρώπη, μετά την άφιξή τους με δουλεμπορικό σκάφος από τα παράλια της Τουρκίας».

«Οι νέες -και καθόλου καλοδεχούμενες- αφίξεις κοιμούνται κάτω από δέντρα σε πάρκα, πάνω σε ξαπλώστρες παραλίας και στο προαύλιο του αστυνομικού τμήματος. Ή δοκιμάζουν την τύχη τους στον βρόμικο καταυλισμό προσφύγων που έχει στηθεί σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο», αναφέρεται.

Από την Αθήνα, οι μετανάστες θα ξεγλιστρήσουν έξω από την Ελλάδα με προορισμό τη Βρετανία, τη Γερμανία ή την Αυστρία – αυτοί είναι οι προορισμοί που προτιμούν.

Το μακροσκελές δημοσίευμα κλείνει με τη μαρτυρία ενός ιδιοκτήτη εστιατορίου που αναφέρει: «Στην αρχή τους λυπόμαστε αυτούς τους ανθρώπους. Τώρα είναι τόσο πολλοί, που είμαστε θυμωμένοι. Έρχονται στο εστιατόριό μου και εκλιπαρούν για φαγητό και νερό, και για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα και το ρεύμα μου για να φορτίσουν τα κινητά τους.

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο για ένα τόσο μικρό νησί» προσθέτει ο εστιάτορας και λέει γελώντας: «Αλλά σύντομα ξέρουμε ότι θα φύγουν για Αγγλία και σε λίγους μήνες από τώρα θα είναι δικό σας πρόβλημα».

Πηγή: newsbeast.gr