Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ ουδέποτε έχει λάβει δόση με καθυστέρηση από αναπτυγμένη χώρα

Gazzetta team
Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ ουδέποτε έχει λάβει δόση με καθυστέρηση από αναπτυγμένη χώρα
Η καθυστέρηση των ελληνικών δόσεων δεν αποτελεί πράξη η οποία συστήνεται στην παρούσα κατάσταση, είπε η επικεφαλής του Ταμείου, σχολιάζοντας εμμέσως το δημοσίευμα των FT ότι η Ελλάδα ζήτησε καθυστέρηση της πληρωμής των δόσεων.

Το ΔΝΤ δεν έχει δεχθεί καθυστερήσεις σε πληρωμές τα τελευταία 30 χρόνια, είπε την Πέμπτη η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σχολιάζοντας εμμέσως το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, ότι η Ελλάδα ζήτησε καθυστέρηση της πληρωμής των δόσεων.

Το ενδιαφέρον της συνέντευξης Τύπου, που παραχωρεί αυτή την ώρα η κυρία Λαγκάρντ, μονοπωλεί το ελληνικό ζήτημα, με την Διευθύντρια του Ταμείου να δέχεται «καταιγισμό» ερωτήσεων για την χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της, η κυρία Λαγκάρντ υπογράμμισε πως η καθυστέρηση των ελληνικών δόσεων δεν αποτελεί μια πορεία δράσης η οποία συστήνεται στην στην τρέχουσα κατάσταση, σημειώνοντας πως το ΔΝΤ «ουδέποτε έχει λάβει δόση με καθυστέρηση από αναπτυγμένη χώρα».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, οι Financial Times προχώρησαν στην αποκάλυψη ότι Έλληνες αξιωματούχοι προσέγγισαν το ΔΝΤ και υπέβαλαν ανεπίσημο αίτημα καθυστέρησης των πληρωμών των δόσεων. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η απάντηση που τους δόθηκε είναι ότι είναι αδύνατος ο επαναπρογραμματισμός (no rescheduling was possible).

Οι FT επικαλούνται αξιωματούχους με ενημέρωση και από τις δύο πλευρές , οι οποίοι αναφέρουν ότι η Αθήνα πείσθηκε να μην προχωρήσει στην υποβολή επίσημου αιτήματος αναβολής στο ΔΝΤ, στο οποίο πρέπει να καταβάλει περίπου 1 δισ. ευρώ σε δύο δόσεις τον Μάιο.

Πηγή: protothema.gr