Εξηγήσεις από Πανούση ζητά ο Τσίπρας για τις καταλήψεις

Gazzetta team
Εξηγήσεις από Πανούση ζητά ο Τσίπρας για τις καταλήψεις
Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να μεταβούν εκτάκτως το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνάντηση θα τεθεί το ζήτημα των καταλήψεων, αλλά και η αντιμετώπισή του, καθώς πλέον παίρνει διαστάσεις. Εξάλλου σήμερα συνέβη το πρωτοφανές περιστατικό οι αντιεξουσιαστές να φτάσουν μέχρι τα σκαλιά της εισόδου της Βουλής, να αναρτήσουν πανό, να φωνάξουν συνθήματα και γεμίσουν τον προαύλιο χώρο με φέιγ βολάν.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσε η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης πως η καθιερωμένη συνάντηση-ενημέρωση με τον υπουργό που ήταν προγραμματισμένη για αύριο αναβάλλεται λόγω των έκτακτων γεγονότων.

Εύλογα προκύπτουν ερωτήματα για το τι ακριβώς συμβαίνει στο Προστασίας του Πολίτη καθώς μετά την εισβολή αντιεξουσιαστών στη Βουλή, αλλά και το κύμα καταλήψεων των τελευταίων ημερών σε δημόσια κτίρια προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ωστόσο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τονίζουν πως δεν τίθεται θέμα παραίτησης του κ. Πανούση.

Καταλήψεις σε όλη τη χώρα

Στο μεταξύ σε όλη την επικράτεια της χώρας εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό ο «νόμος» των αντιεξουσιαστών, καθώς με μια συντονισμένη – όπως διαφαίνεται – «πανστρατιά» καταλαμβάνονται το ένα μετά το άλλο εκπαιδευτικά, δημόσια και κομματικά κτίρια, υπό την – προκλητική πια – ανοχή του κράτους.

Από το πρωί της Τετάρτης οι ομάδες των αντιεξουσιαστών εξαπέλυσαν ένα μπαράζ καταλήψεων. Στην πιο… αλτρουιστική έκφανση τέθηκε υπό την κατοχή τους το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ως ένδειξη συμπαράστασης στην ομάδα που έχει κάνει κατάληψη στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών!

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους απεργούς πείνας τελούν επίσης υπό κατάληψη από το πρωί της Τετάρτης το δημαρχείο Νέας Σμύρνης και το δημαρχείο της Ξάνθης, ενώ λίγο αργότερα καταλήφθηκαν και τα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στην Πάτρα. Οι αντιεξουσιαστές ανέρτησαν πανό, στα οποία αναγράφονται συνθήματα κατά των φυλακών υψίστης ασφαλείας και ταυτόχρονα ζητούν την αποφυλάκιση κρατουμένων.

Στο Ηράκλειο εξάλλου, συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η κατάληψη στο ιστορικό κτήριο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, ενώ καταλήφθηκε και το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, στην πλατεία Κορνάρου.

Στο μεταξύ, η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, ενώ επεισοδιακή αποδείχθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πανεπιστημιακών στα Προπύλαια καθώς εκδιώχθηκαν, όπως καταγγέλλουν, προς την πλατεία Κοραή από ομάδες αντιεξουσιαστών που συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο.

Η συγκέντρωση των πανεπιστημιακών πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα των πρυτανικών Αρχών του ΕΚΠΑ. Ωστόσο, τα περίπου εκατό μέλη ΔΕΠ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα βρέθηκαν αντιμέτωπα με αντιεξουσιαστές που τους υποχρέωσαν να αποχωρήσουν από τα Προπύλαια, με συνθήματα και ύβρεις.

Στις 6 το απόγευμα αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και μοτοπορεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πηγή: koolnews.gr