Υπόγεια συμμαχία Τσίπρα - Καραμανλή «βλέπει» ο Βενιζέλος

Gazzetta team
Υπόγεια συμμαχία Τσίπρα - Καραμανλή «βλέπει» ο Βενιζέλος
Αιχμές κατά του πρωθυπουργού για προσπάθεια διείσδυσης στο χώρο της Δεξιάς...

Για συμμαχία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και προσπάθεια να μείνει εκτός κάδρου της Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής για τα μνημόνια και τον τρόπο που η χώρα οδηγήθηκε σε αυτά έκανε λόγο το βράδυ της Τρίτης η Χαριλάου Τρικούπη.

«Την περιμένουμε με χαρά (σ.σ. την εξεταστική επιτροπή). Ως διαρκή επιτροπή για να εξετάσει και το τι κάνει τώρα η κυβέρνηση και το πώς θα πάμε δυστυχώς στο μνημόνιο 3.

Αλλά θα αρχίσουμε από τα αίτια της κρίσης και από την περίοδο 2004 – 2009, όχι από το 2010. Οι συμφωνίες ασυλίας που συνήψε ο ΣΥΡΙΖΑ με μια πλευρά της ελληνικής Δεξιάς, δεν θα επιβιώσουν στην Βουλή» σημειώνεται στην ανακοίνωση, λίγη μόλις ώρα μετά την κατάθεση του αιτήματος για Εξεταστική Επιτροπή.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ στο ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση κατά του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «συμφωνία ασυλίας με ένα μέρος της ελληνικής Δεξιάς» με στόχο την προσπάθεια διείσδυσης στο χώρο της συντηρητικής παράταξης, «όπως άλλωστε έκανε στον χώρο της "παλαιοπασοκικής" αντίληψης».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες η χώρα οδηγήθηκε στα μνημόνια, ξεκινήσει για τα αίτια της κρίσης από την ένταξη στην ΟΝΕ, «αλλά σίγουρα από το 2004 γιατί, όπως τόνισε, η κρίση κορυφώθηκε την περίοδο 2004-2009 και παρελήφθη η 'βόμβα' από το ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: newsbeast.gr