Στην Αθήνα ο μοναδικός γιατρός που έχει μεταμοσχεύσει ανδρικό γεννητικό όργανο

Gazzetta team
Στην Αθήνα ο μοναδικός γιατρός που έχει μεταμοσχεύσει ανδρικό γεννητικό όργανο
Ο καθηγητής Ουρολογίας Andre van der Merwe θα μιλήσει σε συνέδριο για την σεξουαλικότητα την εποχή της κρίσης.

H ανθρώπινη σεξουαλικότητα στην εποχή έντονης σεξουαλικής κρίσης θα απασχολήσει επιστήμονες και μη, στο πλαίσιο του 2ου Μεσογειακού Συνέδριου για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα και Αναπαραγωγή, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο, Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (αίθουσα Banquet) την ερχόμενη εβδομάδα, στις 3 και 4 Απριλίου 2015.

Το συνέδριο με θέμα «Από την ανέπαφη αναπαραγωγή στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα» περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές θεματικές ενότητες, εξετάζοντας την ανθρώπινη σεξουαλικότητα μέσα από το πρίσμα της επιστήμης και τον διάλογό της με την τέχνη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την ψυχολογία και σε κάθε μια από τις οποίες θα συμμετέχουν αναλόγως γιατροί, φυσικοί, φιλόσοφοι, ψυχαναλυτές, καλλιτέχνες, κριτικοί τέχνης, δημοσιογράφοι.

Ο καθηγητής Ουρολογίας Δρ Andre van der Merwe, ο πρώτος και μόνος ιατρός που έχει επιτύχει μεταμόσχευση ανδρικού γεννητικού οργάνου παγκοσμίως, θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά διεθνώς, τη μέθοδο του, στη χώρα μας.

Ο κορυφαίος ψυχαναλυτής στη χώρα μας Ματθαίος Γιωσαφάτ με εμπειρία σε έξι χιλιάδες ζευγάρια που ψυχανάλυσε, θα απαντήσει γιατί ο άνθρωπος έχει ανάγκη το γάμο, αυτή την σχέση, που επιλέγουν σχεδόν όλοι για να αγαπήσουν να αγαπηθούν αλλά και να ματαιωθούν πολλές φορές.

Ο Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, της ΕΜΑΣ (Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, θα απαντήσει στο αν και στο πως μπορούμε σήμερα με γονιδιακές εντολές να κατασκευάσουμε γεννητικά όργανα και όργανα αναπαραγωγής.

«Με δεδομένο ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια τυποποιημένη απάντηση στην ερώτηση τι πραγματικά είναι και από τι επηρεάζεται η σεξουαλικότητα, αυτά είναι μόνο κάποια από τα θέματα τα οποία οι ομιλητές του συνεδρίου καλούνται να αναλύσουν και να αναπτύξουν σε βάθος εξετάζοντας την ανθρώπινη σεξουαλικότητα εντός των πλαισίων της επιστήμης, της βιολογίας και της ιατρικής, αλλά και της φαντασίας, της μυθολογίας και της ιδεολογίας» αναφέρουν οι διοργανωτές του συνεδρίου.

Το συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό στο οποίο μάλιστα οι διοργανωτές δίδουν ιδιαίτερη έμφαση καθώς θεωρούν το κοινό ως κρίσιμο και απαραίτητο συνομιλητή και σύμμαχο στο να δοθούν απαντήσεις στη μακρά διαδρομή της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Πηγή: protothema.gr