Αθώα η γυναίκα που λιντσαρίστηκε στο Αφγανιστάν

Gazzetta team
Αθώα η γυναίκα που λιντσαρίστηκε στο Αφγανιστάν
Απολύτως αθώα η γυναίκα που λιντσαρίστηκε στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον ανώτερο ποινικό ανακριτή που εξέτασε την υπόθεση.

Απολύτως αθώα η γυναίκα που λιντσαρίστηκε στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον ανώτερο ποινικό ανακριτή που εξέτασε την υπόθεση.

«Χθες το βράδυ, εξέτασα όλα τα έγγραφα και τα αποδεικτικά στοιχεία εκ νέου, αλλά δεν μπόρεσα να βρω καμία ένδειξη ότι η Φαρκχούντα έκαψε το Ιερό Κοράνι», δήλωσε ο στρατηγός Μοχάμεντ Ζαχίρ στους δημοσιογράφους στην κηδεία της γυναίκας που τελέστηκε την Κυριακή. "Η Φαρκχούντα ήταν απολύτως αθώα", είπε.

Το εξαγριωμένο πλήθος λίντσαρε και κατόπιν, αφού έβαλε φωτιά στο άψυχο σώμα της άτυχης γυναίκας, πέταξε το πτώμα της σε ποτάμι. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη στην κεντρική Καμπούλ.

Βίντεο που ελήφθη από κινητό τηλέφωνο δείχνει αστυνομικούς να παρακολουθούν αμέτοχοι το εξαγριωμένο πλήθος να λιντσάρει την 27χρονη Φαρκχούντα.

Ο ανώτερος ποινικός ανακριτής υποσχέθηκε ότι θα τιμωρήσει όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και είπε ότι 13 άνθρωποι, περιλαμβανομένων οκτώ αξιωματικών της αστυνομίας, έχουν ήδη συλληφθεί.

Το θύμα ήταν δασκάλα Ισλαμικών Σπουδών, σύμφωνα με τον αδελφό της, ο οποίος διέψευσε τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ότι η αδελφή του ήταν ψυχικά ασθενής. Ο ίδιος είπε ότι αυτό το επινόησε ο πατέρας τους στην προσπάθειά του να προστατεύσει την οικογένειά του όταν η αστυνομία τους είπε να φύγουν από την πόλη για την ασφάλειά τους.

«Ο πατέρας μου τρόμαξε κι είπε ψέματα για να καθησυχάσει τα πνεύματα», είπε ο Νατζιμπουλάχ, ο οποίος άλλαξε το δεύτερο όνομά του σε Φαρκχούντα στη μνήμη της αδελφής του.
Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν σήμερα στην κηδεία της 27χρονης φωνάζοντας «θέλουμε δικαιοσύνη», ενώ το φέρετρό της μετέφεραν γυναίκες.
Τη δολοφονία καταδίκασε ο αφγανός πρόεδρος και άλλοι αξιωματούχοι, αλλά υπήρξαν και φωνές που την επικρότησαν, περιλαμβανομένου ενός προβεβλημένου κληρικού, ο οποίος υποστήριξε ότι οι άνδρες είχαν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τις ισλαμικές τους πεποιθήσεις με κάθε τρόπο.

Πηγή: skai.gr