Μαξίμου: «Η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη»

Gazzetta team
Μαξίμου: «Η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη»
Συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν πως διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν την καταστροφή της χώρας και «πιστωτικό γεγονός».

Η διαδικασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων συνεχίζεται, τονίζουν πηγές του Μεγάρου Μάξιμου, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση στην χώρα «είναι απολύτως διαχειρίσιμη» και ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Αναφερόμενοι στο Eurogroup της Δευτέρας, συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης θα ξεκινήσει η διαδικασία επεξεργασίας των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της χώρας και «θα αποτελέσει και το έναυσμα για να αλλάξει το κλίμα αλλά και oι αποφάσεις στην ΕΚΤ».

«Μέσα στην εβδομάδα ακούστηκε ότι οι προτάσεις απορρίφθηκαν σε μία υποτιθέμενη συνεδρίαση του EW-Group. Σήμερα ακούγεται ότι θα απορριφθούν επειδή δεν συνεδρίασε το EW-Group», αναφέρουν και κάνουν λόγο σενάρια εκτός πραγματικότητας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για μια ακόμη φορά διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν την καταστροφή της χώρας και «πιστωτικό γεγονός» που θα οδηγούσε σε χρεοκοπία την Ελλάδα.

«Η δόση προς το ΔΝΤ, 310 εκατομμύρια ευρώ, πληρώθηκε κανονικά, ενώ με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η έκδοση των εντόκων γραμματίων ύψους 1,4 δισ ευρώ», σημειώνουν, προσθέτοντας πως ομαλή ροή θα υπάρξει και στις δύο υπόλοιπες εκδόσεις που υπάρχουν μέσα στον Μάρτιο καθώς και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, γιατί «η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη».

Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, «είναι τα ίδια συστήματα που περίμεναν καταστροφή αν σχηματιστεί κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και που θα ερχόταν το τέλος του κόσμου στις 28 Φεβρουαρίου».

«Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη και ούτε θα συμβεί. Θα τους απογοητεύσουμε για ακόμα μια φορά», τονίζουν.

Όσον αφορά στην απόφαση της ΕΚΤ υπογραμμίζουν ότι δεν δημιούργησε κανένα απολύτως πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, υποστηρίζοντας ότι οι τράπεζές είναι ασφαλείς και επαρκώς ανακεφαλαιοποιημένες.

Παράλληλα, αναφέρονται στην ευρωπαϊκή περιοδεία του πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα, σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Πέμπτη το Παρίσι, όπου θα μιλήσει στον ΟΟΣΑ για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα προκειμένου να αναδιοργανωθεί η δημόσια διοίκηση για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.

Επίσης, αναφέρουν ότι θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία., αλλά και πως ο πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου να συζητήσουν το πώς θα αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανεργία.

Τέλος, αναφερόμενοι στην απόφαση της European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), να αρχίσει τη χρηματοδότηση επενδύσεων στην Ελλάδα, προκειμένου να προωθήσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε πως η EBRD, η οποία θα επενδύσει πάνω από 500 εκατ. ευρώ μέσα στο 2015, είναι μια διεθνής αναπτυξιακή τράπεζα με υψηλή φερεγγυότητα (triple-A), εκτεταμένη εμπειρία χρηματοδότησης διαδικασιών οικονομικής αναδιάρθρωσης και αποδεδειγμένη ικανότητα μόχλευσης ιδιωτικών κεφαλαίων σε επενδυτικά σχέδια υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Μάλιστα, σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη προσκαλέσει τον Πρόεδρο της EBRD στην Αθήνα ώστε να εξασφαλισθεί η εγκατάσταση και η έναρξη των δραστηριοτήτων της Τράπεζας το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: protothema.gr