Ηλίας Κασιδιάρης: Ελεύθερος για το βίντεο, αλλά ξανά στη φυλακή

Gazzetta team
Ηλίας Κασιδιάρης: Ελεύθερος για το βίντεο, αλλά ξανά στη φυλακή
Δεν ήταν εκείνος που κατέγραψε την συνομιλία του με τον Τάκη Μπαλτάκο, υποστήριξε στην απολογία του - Κατά την προσαγωγή του περίπου 100 συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής, ενώ μπήκαν και στο χώρο όπου στεγάζεται ο ανακριτής, σε μια κίνηση-δήλωση συμπαράστασης

Στη φυλακή επέστρεψε μετά την απολογία του στον ανακριτή Κ. Σαργιώτη ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος σήμερα, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για την υοπόθεση καταγραφής συνομιλιών του με τον τότε γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ωστόσο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επέστρεψε στη φυλακή καθώς είναι προσωρινά κρατούμενος για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής, στο πλαίσιο της αλλης μεγάλη υπόθεσης που αφορά στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι δεν ήταν εκείνος που κατέγραψε την συνομιλία του με τον Τάκη Μπαλτάκο. Για την υπόθεση αυτή σε βάρος του βουλευτή είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης έφτασε στην Ευελπίδων, λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Πέμπτης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Ευελπίδων και λίγα λεπτά αργότερα στο γραφείο του ανακριτή. Κατά την προσαγωγή του περίπου 100 άτομα, που είχαν συγκεντρωθεί στην Ευελπίδων, φώναζαν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα πολλοί από τους συγκεντρωμένους μπήκαν στο ισόγειο του κτιρίου 6, όπου στεγάζεται ο ανακριτής, σε μια κίνηση- δήλωση συμπαράστασης στον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζει την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της παραβίασης του απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας και χρήση παράνομης αποτύπωσης ίδιας προφορικής συνομιλίας.

Πηγή: protothema.gr