Ρώμη: Ελληνίδα μαθήτρια έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

Gazzetta team
Ρώμη: Ελληνίδα μαθήτρια έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου
Η 17χρονη υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση - Είναι σε κρίσιμη κατάσταση - Οι γονείς της είναι στο πλευρό της - Επιστρέφουν Ελλάδα οι υπόλοιποι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας Ημαθίας

Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται, αυτή την ώρα, σε νοσοκομείο της Ρώμης, η μαθήτρια γ΄ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας Ημαθίας, η οποία χθες το βράδυ και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου, όπου διέμενε, στη διάρκεια της εξαήμερης εκδρομής του σχολείου στην ιταλική πρωτεύουσα.



Η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Αναστασία Μαυρίδου δηλώνει στο protothema.gr: «Είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη στιγμή. Το κορίτσι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Ρώμης και αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε επέμβαση. Οι γονείς της έχουν φτάσει ήδη στην Ρώμη. Πώς έγινε δεν γνωρίζουμε ακόμη. Το ερευνά η αστυνομία. Τα υπόλοιπα παιδιά της εκδρομής επιστρέφουν σήμερα στα σπίτια τους».

«Είναι σε κρίσιμη κατάσταση και αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Είναι το μόνο που γνωρίζουμε τώρα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Κατσιανίδης.



Όπως διευκρίνισε, το ατύχημα συνέβη χθες το βράδυ, μετά το δείπνο, όταν τα παιδιά ανέβηκαν στα δωμάτιά τους, στο ξενοδοχείο στην οδό Cristoforo Colombo, στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας προκειμένου να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους, ενόψει της προγραμματισμένης αναχώρησής τους, σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, η συγκεκριμένη μαθήτρια ένιωσε κάποια στιγμή χθες το απόγευμα ελαφρώς αδιάθετη. Κατόπιν, ανέβηκε στο δωμάτιό της, πήρε παυσίπονο και, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ένιωσε καλύτερα, ενώ μάλιστα επικοινώνησε με τη μητέρα της και την ενημέρωσε γι' αυτό. Λίγο αργότερα, κατέβηκε στο εστιατόριο και έφαγε με τους συμμαθητές της, ενώ όταν οι καθηγητές έστειλαν τα παιδιά στα δωμάτιά τους να ετοιμάσουν τα πράγματά τους για την αναχώρηση της επομένης, γύρω στις δέκα το βράδυ, η μαθήτρια φαίνεται πως και πάλι είπε στις δύο συμμαθήτριές της που έμεναν μαζί της ότι δεν αισθανόταν καλά.

Από εκεί και πέρα, μέχρις ότου η μαθήτρια βρέθηκε στο έδαφος, έχοντας πέσει από το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συνέβη.

Από την ιταλική αστυνομία που έχει αναλάβει την έρευνα και έχει πάρει καταθέσεις και από τα δύο κορίτσια που έμεναν με τη 17χρονη στο ίδιο δωμάτιο, αλλά και από άλλους συνοδούς και καθηγητές.

«Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι με τη μαθήτρια και τους γονείς της. Θα διερευνήσουμε στη συνέχεια, υπηρεσιακά, κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη το ατύχημα, μιλώντας και με τους καθηγητές, που ήταν συνοδοί στην εκδρομή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Χρήστος Σκούπρας.

Πηγή: protothema.gr