Γαλλία: Πρώτες επιδρομές για τα μαχητικά Rafale

Gazzetta team
Γαλλία: Πρώτες επιδρομές για τα μαχητικά Rafale
Καθένα από τα τέσσερα μαχητικά είχε απογειωθεί με φορτίο 4 βομβών, κατευθυνόμενες με λέιζερ ή με GPS.

Τους πρώτους τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς διεξήγαγαν σήμερα τα αεριωθούμενα του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ, δύο ημέρες μετά την επίσημη έναρξη της αποστολής τους στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ένα από τα τέσσερα Rafale που απογειώθηκε σήμερα το πρωί από το πλοίο, που πλέει στα βόρεια του Κόλπου, επέστρεψε χωρίς να μεταφέρει καμία βόμβα και το άλλο μαχητικό μεταφέροντας τα μισά από τα αρχικά του πολεμοφόδια. Καθένα εξ αυτών είχε απογειωθεί με φορτίο 4 βομβών, κατευθυνόμενες με λέιζερ ή με GPS.

Δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση από το πλήρωμα του Σαρλ ντε Γκολ για τη φύση της αποστολής τους και τους στόχους που έπληξαν. Άλλα δύο μαχητικά επέστρεψαν μεταφέροντας και τις τέσσερις βόμβες.

Δέκα έως δώδεκα αεριωθούμενα, Rafale και εκσυγχρονισμένα Super Etendard, διεξάγουν καθημερινά αποστολές από το αεροπλανοφόρο έπειτα από την επίσημη εμπλοκή τους στις επιχειρήσεις τη Δευτέρα. Τις δύο πρώτες ημέρες δεν είχαν πλήξει στόχους.

Εννέα Rafale που έχουν σταθμεύσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έξι Μιράζ 2000D στην Ιορδανία συμμετέχουν στη γαλλική επιχείρηση Σαμάλ στο Ιράκ, που ξεκίνησε την 19η Σεπτεμβρίου.

Πηγή: protothema.gr