Στον ειδικό ανακριτή η υπόθεση Καρατζαφέρη

Gazzetta team
Στον ειδικό ανακριτή η υπόθεση Καρατζαφέρη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Σε βάρος του προέδρου του ΛΑΟΣ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για συμμετοχή σε υπεράκτια εταιρεία.

O πρόεδρος του δικαστηρίου που είχε δικάσει την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου σε πρώτο βαθμό κ. Χρήστος Κατσιάνης θα αναλάβει να διενεργήσει την ανάκριση για την υπόθεση του Γιώργου Καρατζαφέρης μετά από σχετική απόφαση που έλαβε σήμερα η Ολομέλεια Εφετών.
Σε βάρος του κ. Καρατζαφέρη είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες μετά την παραγγελία της Βουλής που ήλεγξε τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πρώην προέδρου του ΛΑΟΣ.

Παράλληλα, σε βάρος του Γιώργου Καρατζαφέρη ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για συμμετοχή σε υπεράκτια εταιρεία.

Ο κ. Καρατζαφέρης, όπως προέκυψε από εισαγγελική έρευνα, έλαβε 1,6 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις, το 2007 και το 2008, μέσω της off shore που διατηρούσε με την επωνυμία Catalina LTD, από τον επιχειρηματία, Αλέξανδρο Τσάτσο που εμφανίζεται μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο να μεσολαβούν στην προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma .Από την έρευνα προέκυψε επίσης η ύπαρξη ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρίας συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, της Homeric TCI.


Πηγή: protothema.gr