Εισιτήρια για τα ΜΜΜ μέσω τηλεφώνου!

Gazzetta team
Εισιτήρια για τα ΜΜΜ μέσω τηλεφώνου!
Τέλος στην αναζήτηση περιπτέρου ή μαγαζιού με ψιλικά είδη για την αγορά εισιτηρίου για τα Μέσα Μεταφοράς έρχεται να βάλει μία νέα υπηρεσία που θα δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να το αγοράζουν μέσω κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ.

Πρόκειται για το εισιτήριο για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς on the go, με το οποίο οι Συγκοινωνίες Αθηνών προσφέρουν στους χρήστες τους την δυνατότητα να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους μέσω μιας εφαρμογής mobile ticketing. Με την ονομασία «TfA tickets» η εφαρμογή είναι δωρεάν διαθέσιμη για φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα και tablets) με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS. Τα εισιτήρια που διατίθενται από την εφαρμογή έχουν ακριβώς τις ίδιες τιμές με τα εκδοτήρια και τους αυτόματους πωλητές των Συγκοινωνιών Αθηνών. Μάλιστα η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες να αποθηκεύσουν τα εισιτήρια που έχουν αγοράσει και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν, είναι η ενεργοποίηση του κατάλληλου εισιτηρίου πριν την επιβίβαση. Δύο λεπτά μετά την ενεργοποίηση, τα εισιτήρια θεωρούνται πλέον επικυρωμένα. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι για την ενεργοποίηση, δεν απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Πως θα γίνεται η αγορά και η ενεργοποίηση

Οι επιβάτες για να αγοράσουν περισσότερα από ένα εισιτήρια επιλέγουν τον αριθμό των εισιτηρίων που επιθυμούν από τον κατάλογο των προϊόντων και στη συνέχεια, ενεργοποιούν τόσα εισιτήρια όσα και τα άτομα που θα επιβιβαστούν στο Μέσο. Το εισιτήριο ενεργοποιείται από τον ίδιο τον επιβάτη και είναι έγκυρα επικυρωμένο 2 λεπτά μετά από την ενεργοποίησή του. Στην περίπτωση των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα πρέπει να ενεργοποιείται οποιαδήποτε στιγμή πριν την είσοδό στο όχημα.Στην περίπτωση του μετρό, το εισιτήριο θα πρέπει να επικυρώνεται περίπου 2 λεπτά πριν την είσοδο στο σταθμό.

Τα εισιτήρια παραμένουν ενεργά καθ' όλη την ονομαστική διάρκεια τους. Σε περίπτωση ελέγχου, οι επιβάτες επιδεικνύουν το εισιτήριό τους στους ελεγκτές κομίστρου, ανοίγοντας την εφαρμογή "TfA tickets" και επιλέγοντας το ενεργοποιημένο εισιτήριο από την καρτέλα «Τα εισιτήριά μου».



Πηγή: iefimerida.gr