«ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό»

Gazzetta team
«ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου η απονομή των βραβείων του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού βίντεο με θέμα “Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό”.

Στη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν τα βραβεία στις πέντε ομάδες που δημιούργησαν τα καλύτερα πρωτότυπα βίντεο και παρουσιάσεις με τον τρόπο που τα ίδια αντιλαμβάνονται τις αξίες της διαφορετικότητας, της ισότητας των ευκαιριών, της κοινωνικές ένταξης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.

Περισσότερες από 540 ομάδες μαθητών από 222 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από 142 πόλεις της χώρας, συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Συνολικά, στο διαγωνισμό συμμετείχαν 1.944 μαθητές και 318 εκπαιδευτικοί, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η σελίδα του διαγωνισμού δέχθηκε το Δεκέμβριο 1.236.129 επισκέψεις.

Καλύτερο βίντεο αναδείχθηκε το βίντεο της ομάδας ESMA του 6ο Διαπολιτισμικού και Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού, το οποίο κέρδισε ένα πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό τάξης για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, ο οποίος αποτελεί ευγενική χορηγία συνεργατών του προγράμματος.

  • Το Βραβείο Κοινού κέρδισε η ομάδα ANAVRYTERS του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αναβρύτων, το βίντεο της οποίας συγκέντρωσε 1152 ψήφους!

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στο

Ειδικό Δημοτικό Κωφών και Βαρήκοων Πεύκης Λυκόβρυσης και στο

Ειδικό Δημοτικό Τυφλών Καλλιθέας.

Όλοι οι μαθητές έλαβαν αναμνηστικά δώρα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν ιστορίες με κεντρικό μήνυμα «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» με τη συμμετοχή της Ντορρέτας Παπαδημητρίου, παιδιών από το 93ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών, της θεατρικής ομάδας Pediasis και της χορευτικής ομάδας hip hop Off Beat International. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κύριος Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, η Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κύριος Παναγιώτης Μανούρης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κυρία Βούλα Κοζομπόλη, Έλληνες Ολυμπιονίκες, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Φουντουλάκης και παραολυμπιονίκες, πολλοί αθλητές, και μαθητές από τα σχολεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και πλήθος κόσμου.