Η νέα ηρωίδα της Ινδίας -Εχει πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, κυκλοφορεί πάνω σε τίγρη και είναι κόμικ (pics)

Gazzetta team
Η νέα ηρωίδα της Ινδίας -Εχει πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, κυκλοφορεί πάνω σε τίγρη και είναι κόμικ (pics)
Η Πριγιάτ είναι Ινδή. Εχει πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, από τον οποίο επέζησε ως εκ θαύματος. Και επιστρέφει στην πόλη της, όπου αντιμετωπίζει εκείνους που της επιτέθηκαν και τους νικά. Είναι απλά ένα κόμικ. Αλλά οι σχεδιαστές του ελπίζουν ότι θα αλλάξουν την κοινωνία.

Πρόκειται για τη νέα σούπερ- ηρωίδα της Ινδίας, στο κόμικ με το όνομα Priya’s Shakti. Σε αυτό, η Πρίγια κηρύσσει τον πόλεμο ενάντια στη σεξουαλική βία, με τη βοήθεια της θεάς Παρβάτι. Οι σχεδιαστές ελπίζουν ότι με τη δημιουργία τους θα συμβάλλουν στη μείωση του αριθμού των σεξουαλικών εγκλημάτων στην Ινδία.

Ο Ραμ Ντεβινένι, εμπνευστής της ιδέας, θέλησε με τα σκίτσα του να στρέψει την προσοχή του έθνους στα εμπόδια που βρίσκουν μπροστά τους τα θύματα βιασμού στη χώρα, όταν προσπαθούν να φέρουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά, 93 γυναίκες πέφτουν θύμα βιασμού κάθε ημέρα στην Ινδία. Ενα τέτοιο τραγικό περιστατικό έδωσε στον Ντεβινένι την ιδέα να σχεδιάσει το κόμικ. Ηταν ο κτηνώδης ομαδικός βιασμός και η δολοφονία μίας 23χρονης σε λεωφορείο που ήταν εν κινήσει, το 2002 στο Δελχί.

«Ημουν στο Δελχί εκείνη την περίοδο και πήρα μέρος στις διαδηλώσεις. Ένας αστυνομικός μου είπε κάτι απίστευτο ''κανένα καλό κορίτσι δεν κυκλοφορεί μόνο τη νύχτα''», δήλωσε ο Ντεβινένι στο BBC. «Ετσι ξεκίνησε η ιδέα. Συνειδητοποίησα ότι ο βιασμός και η σεξουαλική βία στην Ινδία είναι θέμα κουλτούρας και ότι στηρίζεται από την πατριαρχία, τον μισογυνισμό και τις αντιλήψεις των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Συχνά, τα θύματα βιασμού στην Ινδία είναι εκείνα που αντιμετωπίζουν την εχθρότητα μίας κοινωνίας που κατηγορεί τις γυναίκες ότι ευθύνονται για ό,τι τους συνέβη. «Μίλησα με κάποια από τα θύματα και μου ανέφεραν ότι οι ίδιες οι οικογένειές τους τις αποθάρρυναν από την προσπάθεια να αναζητήσουν το δίκιο τους, ενώ δέχθηκαν ακόμη και απειλές από τους βιαστές τους», λέει ο σχεδιαστής του κόμικ.

Η Πρίγια, που επιστρέφει στην πόλη της- από όπου την είχαν διώξει οι γονείς της- πάνω σε μία τίγρη για να αντιμετωπίσει τους βιαστές της, είναι πλέον γκράφιτι σε αρκετές φτωχογειτονιές της Ινδίας, μία από τις ιδέες που είχε ο Ντεβινένι για να κάνει πιο γνωστή την ηρωίδα του. Το κόμικ διατίθεται δωρεάν, μέσω του διαδικτύου. Και το μόνο που ελπίζει είναι πως η Πρίγια θα καταφέρει να κερδίσει και τις προκαταλήψεις των Ινδών.



Πηγή: iefimerida.gr