Ο Γιώργος είναι πονηρός...

Gazzetta team
Ο Γιώργος είναι πονηρός...
Η Ευδοκία Λελεδάκη γράφει για τον Γιώργο Παπανδρέου και την δυναμική επιστροφή καθώς το θέμα είναι πλέον, ποιον θα στηρίξει ο πρώην πρωθυπουργός

«Τόλμησα να πω ότι λεφτά, πλούτος σε αυτή την χώρα υπάρχει, αλλά σπαταλιέται, χάνεται ή χαρίζεται και εγώ αυτό θα το σταματήσω. Μακάρι να είχαμε λίγο χρόνο ακόμη. Για την επανάσταση του αυτονόητου. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα…» αυτά ήταν κάποια από τα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου στην Χαλκίδα (όπου παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου) την προηγούμενη βδομάδα.

Έκτοτε τα σενάρια περί ενεργής επιστροφής του στην πολιτική σκακίερα της χώρας, φούντωσαν για ακόμη μία φορά. Η άκαρπη συνάντηση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν ίσως το κερασάκι στην τούρτα του πρώην πρωθυπουργού, που καιρό τώρα δείχνει με την στάση του να προετοιμάζει κλίμα για εσωκομματική (και όχι μόνο) επίθεση. Έτσι, με επίσημη ανακοίνωση του χθες το βράδυ, ο ίδιος προτείνει συνέδριο του ιστορικού κόμματος και εκλογή νέου προέδρου.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται το Κίνημά μας, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ και σε κάθε μέλος και φίλο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται πραγματικά για την πορεία του τόπου, κοινοποιώντας τις σκέψεις μου και την πρότασή μου γραπτώς, μακριά από ενδιάμεσους και ψιθύρους. Με απόλυτη καθαρότητα, με απόλυτη διαφάνεια… Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα εγερτήριο πολιτικό δημοκρατικό ΣΟΚ για να ανανήψει. Τίποτα λιγότερο. Όλα από την βάση. Τώρα. Η πρότασή μου: α) Προκηρύσσεται Έκτακτο και Ανοιχτό Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – Συνέδριο Εκτάκτων Αποφάσεων, όπως επιβάλλουν οι περιστάσεις. β) Η προκήρυξη συνοδεύεται με προσκλητήριο προς όλους, είτε είναι στο ΠΑΣΟΚ σήμερα, είτε δεν είναι».

Διαβάστε όλο το άρθρο στο aixmi.gr