Μπράβο στον Γιάννη Ζουγανέλη

Gazzetta team
Μπράβο στον Γιάννη Ζουγανέλη
Χίλια μπράβο σε αυτό τον σεμνό καλλιτέχνη και πραγματικό άνθρωπο που είχε τα κότσια να κοιτάξει στα ίσα την εξουσία -την υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα, δηλαδή, που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση – στο πάνελ της εκδήλωσης της unicef γιά την παγκόσμια ημέρα προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού και να πει με θάρρος «καμία κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν έχει νοιαστεί πραγματικά γιά τις ανάγκες των παιδιών και των ευπαθών ομάδων«.

Είπε πολλές σκληρές αλήθειες ο Γιάννης, αυτός που έγραψα είναι μόνο ο τίτλος. Αλλά το καταπληκτικό είναι ότι δεν δίστασε ο άτιμος να «παραβιάσει» το «πρωτόκολλο» ευγενείας και καθωσπρεπισμού και να τα πει «χύμα». Στην αρχή πάγωσα, όπως και όλοι όσοι βρισκόμασταν στη Στοά του Βιβλίου. Όμως, μετά έβλεπα βλέμματα που «φώναζαν» στον Γιάννη «πες τα, πες κι άλλα» και όταν τελείωσα είδα δεκάδες ανθρώπους να τον καταχειροκροτούν με πάθος.

Δεν ξέρω αν έγινε «είδηση» η ομιλία του Ζουγανέλη στα τηλεοπτικά κανάλια και τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, δεν παρακολούθησα. Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτό το «ηφαίστειο» της δικαιολογημένης οργής του Γιάννη, αυτό το συγκλονιστικό δεκάλεπτο, θα πρέπει να γίνει μάθημα στο «σεμινάριο εκπαίδευσης των πολιτών» για το πώς πρέπει να αντιδρούν στην αυθαιρεσία και τα ψέμματα της εξουσίας. Στο δήθεν ενδιαφέρον και την «πλαστική» ευαισθησία.

Γι αυτό, λοιπόν, θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που βρέθηκα αυτή τη μεγάλη στιγμή να είμαι αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας του ξεσπάσματος του Γιάννη Ζουγανέλη -ενός αιρετικού καλλιτέχνη κι ανθρώπου που απάντησε με αγάπη αλλά και λέξεις – «κεραυνούς» στις ασύγγνωστες πομφόλυγες των πολιτικάντηδων.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο aixmi.gr