Τραγωδία στην Τουρκία

Gazzetta team
Τραγωδία στην Τουρκία
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 29 τραυματίστηκαν στη νότια Τουρκία, σε ένα φοβερό τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα λεωφορείο που μετέφερε υπεράριθμους εργάτες και εργάτριες γης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Σύμφωνα με αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται το Doğan, το δυστύχημα προκλήθηκε όταν σημειώθηκε βλάβη στα φρένα του οχήματος στο οποίο επέβαιναν 46 γεωργικοί εργάτες, στην πλειονότητά τους γυναίκες, παρότι οι θέσεις του οχήματος δεν υπερέβαιναν τις 27.

Οι εργάτες και οι εργάτριες μεταφέρονταν σε ένα αγρόκτημα όπου καλλιεργούνται μήλα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε ενώ συνεχίζεται η έντονη δημόσια αντιπαράθεση για τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας για τους τούρκους εργαζόμενους, που αναζωπυρώθηκε μετά την πλημμύρα που έχει παγιδεύσει 18 ανθρακωρύχους σε ένα ορυχείο στην πόλη Ερμενέκ της νότιας Τουρκίας.

Οι δεκαοκτώ εργαζόμενοι παραμένουν παγιδευμένοι σε μια στοά, ενώ εξαντλούνται πλέον και οι τελευταίες ελπίδες που είχαν να βγουν ζωντανοί από το ορυχείο.

Η Τουρκία βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τη θνησιμότητα στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ).

Εξάλλου περίπου 1.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Πηγή: tanea.gr