Παραμονή στην Ε.Ε. ψηφίζουν οι Βρετανοί

Gazzetta team
Παραμονή στην Ε.Ε. ψηφίζουν οι Βρετανοί
Η υποστήριξη μεταξύ των Βρετανών στην παραμονή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 23 χρόνια, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, αν και το αντιευρωπαϊκό κόμμα UKIP κερδίζει δημοτικότητα.

Υπό την πίεση του UKIP και των ευρωσκεπτικιστών στο εσωτερικό του Συντηρητικού Κόμματος, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευθεί να διεξάγει δημοψήφισμα το 2017 για τη θέση της Βρετανίας στην ΕΕ, στην περίπτωση που το κόμμα το κερδίσει τις εκλογές του 2015.

Όμως η δημοσκόπηση του Ipsos MORI δείχνει ότι λίγο περισσότεροι από τους μισούς υποστηρικτές των Συντηρητικών τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε.

Μεταξύ των άλλων κομμάτων, το 73% των υποστηρικτών των Εργατικών και το 82% των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, εταίρος της κυβέρνησης συνασπισμού, τάσσονται υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.

Αντίθετα, μόνο το 11% των υποστηρικτών του UKIP δήλωσε ότι θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής.

Συνολικά, το 56% των Βρετανών θα υποστήριζαν την παραμονή της χώρας τους στην ΕΕ, έναντι του 36% που είναι αντίθετο.

Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό υποστήριξης για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ε.Ε. από το 1991 και μια αλλαγή σε σχέση με το 2012, οπότε η πλειονότητα των ερωτηθέντων είχε πει ότι θα προτιμούσε την αποχώρηση της χώρας.

Εξάλλου ένας στους τρεις που ρωτήθηκε από τους δημοσκόπους του Ipsos MORI απάντησε ότι θα ήθελε η Βρετανία να είναι μέλος μιας οικονομικής κοινότητας στην Ευρώπη, χωρίς όμως πολιτικούς δεσμούς. Μόνο το 14% δήλωσε ότι θα επιθυμούσε μια στενότερη ενσωμάτωση με τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Πηγή newsbeast.gr