Πέθανε ο ο άνθρωπος που άλλαξε την Washington Post

Gazzetta team
Πέθανε ο ο άνθρωπος που άλλαξε την Washington Post
Ένας μύθος της δημοσιογραφίας, ο άνθρωπος που είχε την πλήρη επίβλεψη της αποκάλυψης του σκανδάλου Γουότεργκέιτ, ο Μπεν Μπράντλι πέθανε σε ηλικία 93 ετών. Ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία της Washington Post.

Ο Μπράντλι ήταν μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της αμερικανικής και παγκόσμιας δημοσιογραφίας. Πέθανε στο σπίτι του στην Ουάσιγκτον από φυσικά αίτια, όπως ανακοίνωσε η εφημερίδα.

Ήταν από το 1968 μέχρι το 1991 διευθυντής σύνταξης της Washington Post και έγινε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην Ουάσιγκτον.

Κατείχε ένα σημαντικό μερίδιο στην παγκόσμια ιστορία της δημοσιογραφίας: επί των ημερών του η Washington Post μετατράπηκε από μια καθημερινή συμβατική εφημερίδα σε μια από τις πιο δυναμικές και σεβαστές εκδόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλον τον κόσμο.

Κορωνίδα της δημοσιογραφικής καριέρας του Μπράντλι ήταν η καθοδήγηση των δημοσιογράφων Μπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπερνστάϊν στην έρευνά τους και στην αποκάλυψη του περίφημου πολιτικού σκανδάλου Γουότεργκέιτ που προκάλεσε την ατιμωτική παραίτηση του Νίξον από την αμερικανική προεδρία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τιμήσει τον Μπεν Μπράντλι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, τη μεγαλύτερη τιμή για έναν πολίτη του αμερικανικού έθνους.

Πηγή: newsit.gr