Φιάσκο το αναδρομικό πόθεν έσχες

Gazzetta team
Φιάσκο το αναδρομικό πόθεν έσχες
Σε άγριο φιάσκο κινδυνεύει να εξελιχθεί ο αναδρομικός έλεγχος πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων της περιόδου 1974-2012.

Οι ορκωτοί λογιστές που πληρώθηκαν από τον προϋπολογισμό της Βουλής με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 800.000 ευρώ, έψαξαν 445 συνολικά υποθέσεις. Από αυτές όμως, δεν φαίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν να προκύπτει κάτι ουσιώδες, παρά τις αντιφατικές διαρροές που κάνει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής που διερευνά το θέμα. Η επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν μπορούν να διασταυρωθούν και να αποδοθούν με απόλυτη βεβαιότητα, δεν έχει πάρει καμία απόφαση για παραπομπή πολιτικών προσώπων στη δικαιοσύνη. Από τα 445 πρόσωπα, δέκα έστειλαν διευκρινήσεις για υποθέσεις που τους αφορούν.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, απόφαση της επιτροπής είναι να συνεχιστούν οι έλεγχοι από τους λογιστές, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, είναι πιθανό να ζητηθεί ν' ανοίξουν λογαριασμοί.

Μέσα από την έντονη παραφιλολογία που κυριάρχησε κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής φέρονται να υπάρχουν τουλάχιστον δύο πολιτικά πρόσωπα που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Νίκο Κωνσταντόπουλο και την πρώην υπουργό και ευρωβουλευτή Μαριέττα Γιαννάκου.

Και οι δύο περιπτώσεις όμως δεν φαίνεται να έχουν κάτι επί της ουσίας, καθώς ο κ. Κωνσταντόπουλος, φέρεται να έστειλε βεβαίωση (που υπάρχει ήδη στο πόθεν έσχες του από τότε) που να δικαιολογεί δάνειο 70.000 ευρώ που πήρε από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ το 2002, ενώ η κ. Γιαννάκου, ν' αντιμετώπισε κάποια στιγμή πρόβλημα επικοινωνίας με τον εν διαστάσει σύζυγό της, που δεν της επέτρεψε να συμπληρώσει σωστά το πόθεν έσχες της.

Πηγή: newpost.gr