Ρύθμιση ανάσα

Gazzetta team
Ρύθμιση ανάσα
Η επιστροφή του ΦΠΑ θα γίνεται μέσα σε επτά ημέρες. Κερδισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις με “λευκό ποινικό μητρώο”. Ο έλεγχος θα γίνεται μετά την επιστροφή των χρημάτων

Η απόφαση έχει παρθεί και αφορά όλους τους συνεπείς φορολογούμενους. Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς φορολογικές παραβάσεις θα μπορούν να παίρνουν την επιστροφή του ΦΠΑ μέσα σε μόλις επτά ημέρες, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατεία.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υπόκεινται σε έλεγχο, αλλά προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις ο έλεγχος θα γίνεται μετά την καταβολή της επιστροφής του φόρου ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.

Μέσα στο πρώτο 15ημερο του Οκτωβρίου οι επιστροφές

Οι πληροφορίες μάλιστα μιλούν για αρχή της νέας διαδικασίες με τις επιστροφές-εξπρές μέσα στον Οκτώβριο και μάλιστα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα.

Αυτή τη στιγμή η μέση αναμονή για την επιστροφή του ΦΠΑ αγγίζει τον έναν χρόνο, είναι κοντά στις 302 ημέρες ενώ χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις αναμένουν ως και 14 με 16 μήνες.

Μάλιστα τα ποσά που χρωστάει το κράτος ξεπερνούν τα 650.000.000 ευρώ. Από τη νέα ρύθμιση αναμένεται να ωφεληθούν τουλάχιστον 4.450 επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

πηγή: newsit.gr