Μεταφέρεις εκατομμύρια με 20 ευρώ;

Gazzetta team
Μεταφέρεις εκατομμύρια με 20 ευρώ;
Ο Τάσος Τέλλογλου γράφει για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν εργαζόμενοι του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στην Πάτρα.

Το καλοκαίρι του 2012, πριν από τις εκλογές, έκαναν 5-6 δρομολόγια ημερησίως από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στα ΑΤΜ.

Σ' ένα από αυτά τα δρομολόγια τους επιτέθηκαν στο κέντρο της Πάτρας. Το αμάξι δεν ήταν θωρακισμένο, όπως αρκετά αυτοκίνητα σεκιούριτι. Κόντεψαν να σκοτωθούν αλλά συνέχισαν κάθε μέρα να πηγαίνουν στη δουλειά τους. Μετά τις εκλογές, τους ζήτησαν να δεχθούν μειώσεις των μισθών τους από 1.100 σε 800 ευρώ. Κάποιοι, οι περισσότεροι, δέχθηκαν. Ο συνδικαλισμός στον κλάδο ελέγχεται έτσι κι αλλιώς 100% από τους εργοδότες.

Πριν από 5 μήνες τους ζήτησαν να δεχθούν μισθούς 590 ευρώ και οι περισσότεροι αρνήθηκαν και έκαναν αγωγές. Στη συνέχεια απολύθηκαν. Έδιωξαν 7 παλιούς για να πάρουν 5 καινούργιους. Οι περισσότεροι καινούργιοι ήταν άνεργοι και «πέταξαν το καπέλο τους» για δουλειά. Μετά από 4 μήνες όλοι είχαν παραιτηθεί. Πριν ένα μήνα άρχισαν τα παρακαλετά στους παλιούς να γυρίσουν.

Με τον παλιό τους -πριν την τελευταία μείωση- μισθό. Όλοι όσοι είχαν φύγει από την Πάτρα είχαν κάνει αγωγές και δεν το συζητούσαν. Η επιχείρηση αναγκάστηκε να ζητήσει να γυρίσουν απολυμένοι από άλλες πόλεις, με τους μισθούς που έπαιρναν πριν τις μειώσεις. Ορισμένοι δέχθηκαν. Άλλοι αρνήθηκαν να μεταφέρουν εκατομμύρια καθημερινά προς 20 ευρώ μεροκάματο.

Πηγή: protagon.gr