Ο Τσίπρας ξαφνιάζει...

Gazzetta team
Ο Τσίπρας ξαφνιάζει...
Οντως ιστορική είναι η συνάντηση σήμερα στο Βατικανό του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο, όχι φυσικά για τους λόγους που επικαλείται η ξαφνιασμένη «Αυγή», ότι δηλαδή«πρώτη φορά ηγέτης της ριζοσπαστικής Αριστεράς γίνεται δεκτός στο Βατικανό».

Εκτός αν το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ως εκπροσώπους της «κρατικιστικής», και όχι της ριζοσπαστικής, Αριστεράς τον Φιντέλ Κάστρο ή τον Νικολά Μαδούρο , που επίσης έχουν συναντηθεί με τον Πάπα – ως παράδειγμα.

Προσιτός, ανοιχτόμυαλος και διπλωμάτης ο Πάπας (σ.σ. μην ξεχνάμε ότι το Βατικανό έχει πίσω του δυο χιλιάδες χρόνια διπλωματικής ιστορίας…), ήταν φυσικό να αποδεχθεί το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, για συνάντηση. Ως προς αυτό ουδεμία απορία. Η απορία αναδύεται από το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι έρχεται λίγο καιρό μετά την επίσκεψή του στο Αγιο Ορος, η οποία διαπέρασε με πολλά ηλεκτροσόκ, τόσο τον κομματικό του μηχανισμό, όσο και την κυβερνητική παράταξη:

Τον κομματικό μηχανισμό, γιατί αυτός ένιωσε έξω από τα νερά του, αν μη και προδομένος, βλέποντας τον αρχηγό του να συναντάται με μοναχούς, τους οποίους πολλοί θεωρούν ως τους πλέον επιφανείς εκπροσώπους της αρτηριοσκληρωτικής κοινωνικής ακινησίας και της αγωνιστικής απραξίας επί γης. Φυσικά στην εσωκομματική δυσαρέσκεια,(αλλά και στο χιούμορ των social media), συνέβαλε και η λεκτική ακροβασία του κ. Τσίπρα, ο οποίος για να σώσει τα προσχήματα και να προσδώσει ένα αριστερό επίχρισμα δικαιολογίας προς τους εσωκομματικούς επικριτές του, ταύτισε τους Αγιορίτες με τους …Ζαπατίστας, «όλα για όλους, τίποτα για εμάς»! (αποδεικνύει φυσικά και την ελλειμματική πολιτική κουλτούρα του).

Διαβάστε όλο το άρθρο στο aixmi.gr