Μπουτάρης: Ο Νικολόπουλος είναι κατάπτυστος

Gazzetta team
Μπουτάρης: Ο Νικολόπουλος είναι κατάπτυστος
Στην αντεπίθεση πέρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για τις πρόσφατες δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, αλλά και για το προκληκτικό tweet που απευθυνόταν στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου.
Μιλώντας τη Δευτέρα σε πρωινή εκπομπή είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορείς να εκφράζεις τέτοιες πεποιθήσεις ακραίες. Δεν είμαστε θρησκευτικό κράτος. Αυτά που έγραψε ο Νικολόπουλος για τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου είναι απαράδεκτα. Ο άνθρωπος είναι κατάπτυστος»

Σημείωσε δε ότι «ούτε από την Εκκλησία δεν έχουν γίνει τέτοιες ακρότητες που πάντα έχει καυστικό λόγο απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Την Κυριακή μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία» έριξε τα βέλη του και προς τη Χρυσή Αυγή και τα μέλη της που εκλέχθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Αν χρειαστεί θα φέρω αστυνομία για τους Χρυσαυγίτες».

Ενόψει των εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι ντροπή ο πρωθυπουργός να έρχεται σαν κλέφτης».

Σύμφωνα με την «Μακεδονία», απειλή «εμφυλίου» στην Πρωτοβουλία σηματοδοτεί η απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να αφήσει εκτός του νέου σχήματος διοίκησης, τον άλλοτε στενό του συνεργάτη, Ανδρέα Κουράκη.

Πηγή: iefimerida.gr