Κλείνει 1 στα 3 αστυνομικά τμήματα

Gazzetta team
gazzetta default image fallback
Σχέδιο «Καλλικράτης» με συνενώσεις και συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων επεξεργάζεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτης, ώστε να αποδεσμευθούν αστυνομικοί που υπηρετούν σε γραφεία για τις ανάγκες της ασφάλειας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», στο σχέδιο περιλαμβάνεται η κατά το 1/3 μείωση των Αστυνομικών Τμημάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι για την Αττική οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί προβλέπουν τη συνένωση των 93 Τμημάτων Ασφαλείας σε 50 και αντίστοιχα το ίδιο προβλέπεται και για τα Τμήματα Τάξης.

Στις προτάσεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνονται και προβλέψεις για μεταφορές υφιστάμενων υπηρεσιών σε άλλα Τμήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΑΤ Εξαρχείων, η μισή δύναμη του οποίου φυλά το ίδιο το Τμήμα. Προτείνεται λοιπόν η μεταφορά του κοντά στη λεωφ. Αλεξάνδρας, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια του προσωπικού και να μειωθεί ο αριθμός αστυνομικών που φυλάσσουν αστυνομικούς.

Το στοίχημα για τους επιτελείς είναι το όλο σχέδιο να μην έχει την τύχη των περίφημων Πολυδύναμων Αστυνομικών Τμημάτων που εγκαινιάστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αλλά αποσύρθηκαν λόγω των αδυναμιών στην υλοποίησή τους.

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν αντιδράσεις από δημάρχους που θα δουν ΑΤ στους δήμους τους να καταργούνται.

Πηγή: iefimerida.gr