7 λόγοι για να μην ξανακαπνίσεις ποτέ! (vids)

Gazzetta team
7 λόγοι για να μην ξανακαπνίσεις ποτέ! (vids)
Η νέα καμπάνια που θέλει να πείσει 42 εκατομμύρια καπνιστές στην Αμερική να μην ξαναπιάσουν τσιγάρο.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) της Αμερικής έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το δεύτερο κομμάτι της αντικαπνιστικής εκστρατείας που αποτελεί τη συνέχεια μιας σκληρής, σοκαριστικής καμπάνιας. Η εκστρατεία με το όνομα «Συμβουλές από πρώην καπνιστές» έχει σκοπό να πείσει 42 εκατομμύρια καπνιστές στην Αμερική να σταματήσουν το κάπνισμα.

Οι διαφημίσεις αυτές θα παίξουν στην αμερικανική καλωδιακή τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, σε έντυπα, σε διαφημιστικές πινακίδες, στους κινηματογράφους, αλλά και στο διαδίκτυο, στις 7 Ιουλίου. Η 30χρονη Αμάντα, κάπνιζε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Η νεογέννητη κόρη της, πέρασε πολλές εβδομάδες σε θερμοκοιτίδα.

Ο 49χρονος Brett έχασε τα περισσότερα δόντια του από ασθένεια των ούλων στην ηλικία των 42. Η 59χρονη Rose, έπαθε καρκίνο του πνεύμονα. Αυτό την οδήγησε σε χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία και ακτινοβολία. Ο Shawn στα 50 του, αναπνέει από το άνοιγμα στο λαιμό του. Νόσησε από καρκίνο του λάρυγγα ο οποίος σχετίζεται με το κάπνισμα. Ο 45χρονος Brian έπαθε εγκεφαλικό, καθώς το κάπνισμα και ο HIV έφραξαν τα αιμοφόρα αγγεία του. Η Felicita, είναι 54 ετών. Έχασε όλα της τα δόντια απο ασθένεια των ούλων στην ηλικία των 50. Η Terrie πέθανε από καρκίνο τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ηλικία 53 ετών.

Πηγή: www.lifo.gr