Νιγηρία: Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας

Gazzetta team
Νιγηρία: Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας
Ακόμα και μικρά παιδιά που αγνοούν τις απάνθρωπες τακτικές της τρομοκρατικής οργάνωσης συμμετέχουν στην παγκόσμια εκστρατεία αλληλεγγύης.

Διάσημοι αλλά και άνθρωποι της διπλανής πόρτας, πολίτες όλων των ηλικιών, ενώνουν τις φωνές τους ζητώντας την απελευθέρωση των κλεμμένων κοριτσιών της Νιγηρίας, για την τύχη των οποίων αγωνιά όλος ο πλανήτης.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεχειλίζει η παγκόσμια οργή για την τρομοκρατική οργάνωση «Μπόκο Χαράμ», μέλη της οποίας εισέβαλαν στα μέσα Απριλίου σε σχολείο στα βόρεια της Νιγηρίας απαγάγοντας περίπου 300 μαθήτριες. Έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη των κοριτσιών με τις οικογένειές τους να εκλιπαρούν τους απαγωγείς να τις απελευθερώσουν. Με τον ηγέτη της ισλαμικής οργάνωσης να δηλώνει χαιρέκακα ότι τα κορίτσια θα πουληθούν σε σκλαβοπάζαρα στο όνομα του Αλάχ, η παγκόσμια κοινή γνώμη αφυπνίστηκε.

Απλοί πολίτες απεικονίζονται στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με το πλακάτ-έμβλημα της παγκόσμιας εκστρατείας που έχει ξεκινήσει για την απελευθέρωση των μαθητριών και το σύνθημα «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας». Ακόμα και μικρά παιδιά που αγνοούν τις απάνθρωπες τακτικές της τρομοκρατικής οργάνωσης συμμετέχουν στην παγκόσμια εκστρατεία αλληλεγγύης. Κι ενώ η διεθνής βοήθεια για την απελευθέρωση των Νιγηριανών μαθητριών εξαπλώνεται - μετά τις ΗΠΑ κι άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Κίνα και ο Καναδάς, προσφέρουν τη συνδρομή τους- όλο και περισσότεροι πολίτες στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στους απαγωγείς: «Οι αληθινοί άντρες δεν πουλάνε κορίτσια».

Στόχος της προσπάθειάς τους είναι να ευαισθητοποιήσουν τους αδίστακτους ισλαμιστές. Για να αγγίξουν όμως την ευαίσθητη χορδή τους, θα πρέπει μάλλον να γίνει κάποιο θαύμα αφού ουδέποτε τα μέλη της Μπόκο Χαράμ έχουν λυγίσει απελευθερώνοντας ομήρους.

Μετά την «Πρώτη» των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, την «ιέρεια» του Χόλυγουντ, Αντζελίνα Τζολί και την πιο διάσημη μαθήτρια στον κόσμο, την Μαλάλα Γιουσουφζάι η οποία γλύτωσε από τους Ταλιμπάν, όλο και περισσότερες προσωπικότητες παγκόσμιας ακτινοβολίας αντιδρούν στην απαγωγή των μαθητριών. Το σύνθημα της παγκόσμιας εκστρατείας: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» ακούγεται πλέον απ΄άκρη σ΄ άκρη με στόχο να εισακουστούν οι φωνές των επώνυμων και ανώνυμων.


Πηγή: protothema.gr