Κίνα: Εξτρεμιστές πίσω από την επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό

Gazzetta team
gazzetta default image fallback
Τρεις νεκροί και 79 τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες στη επαρχία Σιντζιάνγκ. Η επίθεση έγινε σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Ουρούμτσι και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβερνησης της επαρχίας, πραγματοποιήθηκε από δύο θρησκευτικούς εξτρεμιστές, οι οποίοι και έχασαν τη ζωή τους.

Στην ιστοσελίδα της η τοπική κυβέρνηση αναφέρει ότι οι δύο εξτρεμιστές "είχαν επηρεαστεί εδώ και καιρό από εξτρεμιστική θρησκευτική σκέψη και μετείχαν σε εξτρεμιστικές θρησκευτικές δραστηριότητες". Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν οτι δύο από τους δράστες της επίθεσης είναι μεταξύ των τριών νεκρών ενώ τραυμταίστηκαν άλλοι 79 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την Λαϊκή Ημερησία, την επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, "δύο μαφιόζοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και σκοτώθηκαν". Ο τρίτος νεκρός ήταν ένας άνθρωπος που βρισκόταν τυχαία στο σημείο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την άφιξη αμαξοστοιχίας από επαρχία που κατοικείται στη συντριπτική της πλειοψηφία από Κινέζους Χαν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η βομβιστική επίθεση συνέπεσε χρονικά με την επίσκεψη του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην επαρχία Σιντζιάνγκ που έχει μουσουλμανικό πληθυσμό, κι ενώ τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται είναι αυστηρά.

Σήμερα δεκάδες μαύρα βαν της αστυνομίας ήταν σταθμευμένα γύρω από το σταθμό και αστυνομικοί με στολές παραλλαγής και όπλα στα χέρια περιπολούσαν στην είσοδό του. Παρά τη μεγάλη αστυνομική παρουσία, πολύ κόσμος πηγαινοερχόταν στο σταθμό που φαινόταν να λειτουργεί κανονικά.

Πηγή: newsit.gr