Σαμπιχά Σουλεϊμάν: Λυπάμαι για αυτό που συνέβη (vid)

Gazzetta team
Σαμπιχά Σουλεϊμάν: Λυπάμαι για αυτό που συνέβη (vid)
«Ήταν τιμή μου που με διάλεξαν για το ευρωψηφοδέλτιο και λυπάμαι για όλο αυτό που συνέβη», ανέφερε η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, μιλώντας στο MEGA για την αντικατάστασή της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος της πρότεινε να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο αλλά και την Κεντρική Επιτροπή που την ψήφισε. Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι προκάλεσε με δηλώσεις της το τουρκικό προξενείο απάντησε: «Αυτά είναι πολύ μεγαλύτερα από μένα. Δεν μπορώ να έχω άποψη για ανθρώπους που μόνοι τους τα βγάζουν και μετά προσπαθούν να τα συμμαζέψουν».

Παράλληλα αποκάλυψε ότι μετά από την ομιλία της το 2008 στο Ευρωκοινοβούλιο, δέχθηκε σωματική επίθεση, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

«Θα μας άρεσε οι περισσότεροι να ενδιαφερθούν για το γεγονός ότι σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη υπάρχουν Ρομά με τα ίδια προβλήματα. Εμένα αυτά με ενδιαφέρουν. Εμείς οι μάνες Ρομά θέλουμε σχολεία, συγκοινωνία, δρόμο, πρόσβαση στην υγεία γιατί πεθαίνουμε σε νεαρή ηλικία», σημείωσε και πρόσθεσε ότι με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την υποψηφιότητά της «ακούστηκαν τα προβλήματά μας», που όπως είπε «μετά από έναν μήνα θα μπουν πάλι κάτω από το χαλί».

Πηγή: enikos.gr