Παιδάκι δύο ετών θύμα της γρίπης
Συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό η επέλαση της γρίπης, με τον αριθμό των ασθενών αλλά και των νεκρών λόγω της νόσου να αυξάνεται συνέχεια. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την επιδημιολογική επιτήρηση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ανάμεσα στα θύματα της γρίπης καταγράφηκε και ένα διχρονο παιδί που νοσηλευόταν με επιπλοκές της νόσου σε Εντατική.
Ο αριθμός των ασθενών ανέρχεται συνολικά σε 137 ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 32 άτομα λόγω των επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νοσησή τους με τη γρίπη. Η πλειοψηφία των περιστατικών εμφανίζει γρίπη τύπου Α(Η1Ν1), δηλαδή το πανδημικό στέλεχος. Επίσης, σε ό,τι άφορα στα μοιραία περιστατικά, ήταν ανεμβολίαστα, παρότι επρόκειτο για άτομα υψηλού κινδύνου.
Πηγή protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- «Πόσα έφαγες Καραμανλή και η Αναστασία μου λείπει από το σπίτι;»: Ράγισε καρδιές η Μαρία Ντόλκα που έχασε την κόρη της στα Τέμπη (vid)
- Πονάτε, καλοκαιράκηδες; Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στον Όλυμπο! (vid)
- Τα SMS της επιστράτευσης: Τι σημαίνουν τα μηνύματα που λαμβάνουν στα κινητά τους χιλιάδες γκριζομάλληδες Έλληνες