Τούρκοι τρομοκράτες στου Γκύζη

Gazzetta team
Τούρκοι τρομοκράτες στου Γκύζη
Τέσσερις Τούρκοι κουρδικής καταγωγής συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε μεγάλη επιχείρηση. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου.

Οι αρχές κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων στην περιοχή του Γκύζη εντόπισαν: ένα καλάσνικοφ, τρεις γεμιστήρες, ένα πιστόλι 7,65 mm, ένα πιστόλι Browning 7,65 mm, ένα πιστόλι CZ, ένας σιγαστήρας, ένα υποπολυβόλο Scorpion, πλήθος σφαιρών διαφορετικών διαμετρημάτων, ζελατοδυναμίτιδα 6 κιλών και 350 γραμμαρίων, δύο χειροβομβίδες F1, τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας και μπερεδάκια και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C).

Ακόμη βρέθηκαν, δύο υποπολυβόλα, ένα Scorpion και ένα mini uzi.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση πιθανότατα σχετίζεται με την ανεύρεση των όπλων σε φουσκωτό σκάφος, πριν από λίγο καιρό στην Χίο, όπου συνελήφθησαν εκτός των άλλων άλλα δύο μέλη της τουρκικής οργάνωσης, καθώς και με την σύλληψη 44χρονης τουρκικής υπηκοότητας, η οποία καταζητείτο από τις τουρκικές αρχές, χθες στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένας από τέσσερις συλληφθέντες στου Γκύζη καταζητείται με Ερυθρά Αγγελία από τις τουρκικές αρχές.

Τα κατασχεθέντα θα μεταφερθούν για έρευνα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, ενώ η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζεται.

Πηγή: newpost.gr