«Η Χρυσή Αυγή είναι "λόχος" που υποδύεται το κόμμα»

Gazzetta team
«Η Χρυσή Αυγή είναι "λόχος" που υποδύεται το κόμμα»
Τι καταθέτουν οι βουλευτές για την εντός Βουλής συμπεριφορά της παράταξης.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ Παναγιώτης Ρήγας και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, είναι μεταξύ των βουλευτών που έχουν καταθέσει στις Εφέτες - Ειδικές Ανακρίτριες στις οποίες έχει ανατεθεί η δικαστική έρευνα για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Και οι τρεις - σύμφωνα με δικαστικές πηγές - έχουν αναφερθεί στα «πεπραγμένα» των χρυσαυγιτών βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου, μιλώντας για «προσβλητικές συμπεριφορές» εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για «πλήρη ασέβεια στη Δημοκρατία».

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά, στις δύο δικαστικές λειτουργούς, του Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος είπε ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής εντός του Κοινοβουλίου «συμπεριφέρονταν όχι απλώς ομαδικά αλλά ως λόχος».

Ο αντιπρόεδρος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, ότι οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής «εισέρχοντο στη Βουλή όλοι μαζί σαν να ήταν μια διμοιρία. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν πειθαρχημένη στον αρχηγό της. Ακόμα και όταν έλειπε, φαινόταν η σύζυγός του να έχει έναν αρχηγικό ρόλο που να τον υποκαθιστά».

- Σύμφωνα με τον μάρτυρα βουλευτή, σε έρευνα που προσπάθησε να κάνει βρήκε «μία ομιλία του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ευθέως υποστηρίζει ότι η συμμετοχή τους στο Κοινοβούλιο δεν γίνεται επειδή πιστεύουν στον κοινοβουλευτισμό, αλλά επειδή με τον τρόπο αυτό μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πλεονεκτήματα, όπως οι ατέλειες και η ασυλία τους ως βουλευτές, για να κάνουν πιο αποτελεσματικό τον αγώνα τους».

- Στην κατάθεση της η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, αναφέρεται στο περιστατικό με την φραστική επίθεση που είχε δεχθεί από τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη: «Εγώ υπήρξα το πρώτο θύμα χυδαίας επίθεσης μέσα στην Ολομέλεια, που έχει καταγραφεί από το κανάλι της Βουλής, όταν ο κ. Κασιδιάρης, και μάλιστα αναίτια, άρχισε να ουρλιάζει σε εμένα "κάτσε κάτω μωρή, πάλι πιωμένη είσαι;". Εγώ δεν αντέδρασα, γιατί καταλαβαίνετε τι θα γινόταν και σεβόμενη τον ναό της Δημοκρατίας, σιώπησα…».

Η βουλευτής της ΝΔ εξιστόρησε στις Ανακρίτριες ότι αμέσως μετά την επίθεση Κασιδιάρη «...όπως είχα γυρίσει προς την πλευρά τους και απλώς κοίταγα, ένας από αυτούς μου έκανε μία κίνηση που, ειλικρινά, ανατρίχιασα. Έφερε το δεξί του χέρι, ενώ με κοιτούσε βαθιά στα μάτια προς το λαιμό του, πώς σφάζεις αρνί; Δείχνοντας με, κάνοντας την κίνηση που υπονοούσε ευθέως ότι "εσένα θα σε σφάξω"...».

Η Φωτεινή Πιπιλή κατέθεσε ότι την απειλητική χειρονομία της έκανε ο κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση, βουλευτής Νίκος Μίχος «ο οποίος, όπως γράφτηκε στον Τύπο, μετά τη σύλληψή του ήταν εκδοροσφαγέας».

- Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, μετέφερε στις ανακρίτριες την «εικόνα σύγκρουσης και έντασης» που δημιουργεί η Χρυσή Αυγή εντός Βουλής, η οποία, όπως είπε, μεταφέρεται και προς τα έξω: «Από το Κοινοβούλιο, με τις εμπρηστικές τοποθετήσεις των βουλευτών της, η Χρυσή Αυγή διεγείρει το φυλετικό μίσος και τα πολιτικά πάθη, καταφέρεται με προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο κατά των πολιτικών της αντιπάλων, κατά των δημοκρατικών θεσμών, κατά των αλλοεθνών. Δημιουργεί μέσα στη Βουλή μία ατμόσφαιρα σύγκρουσης και έντασης και αυτό το κλίμα μεταφέρεται και προς τα έξω και κατά την άποψή μας λειτουργεί ως "σύνθημα" προς τα στελέχη της για να αναπτύσσουν δράσεις, με στόχο πάντα αυτούς που οι βουλευτές της μέσα στη Βουλή καταγγέλλουν».

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε «παραστρατιωτικά χαρακτηριστικά» με τα οποία λειτουργεί η οργάνωση και τόνισε ότι «οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αξιοποιώντας την ασυλία που έχουν λόγω της ιδιότητάς τους, προεξάρχουν σε προπηλακισμούς και ύβρεις εναντίον δημοσίων οργάνων αλλά και απλών πολιτών. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει κανένα σεβασμό στη Δημοκρατία και τελικά είναι μία παραστρατιωτική οργάνωση με εγκληματική δράση, η οποία σχηματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι υποδύεται το κόμμα».

Πηγή: tovima.gr