Death: Δεν έχουμε σχέση με την Χρυσή Αυγή

Gazzetta team
Death: Δεν έχουμε σχέση με την Χρυσή Αυγή
Ο δικηγόρος, διαχειριστής του λογότυπου του συγκροτήματος Death, Eric Greif, τοποθετήθηκε σχετικά με την παρουσία του Γιώργου Γερμενή στη ΓΑΔΑ με μπλούζα με λογότυπο της μπάντας.

Ο πρώην μάνατζερ του συγκροτήματος που χειρίζεται την πνευματική ιδιοκτησία του Chuck Schuldiner, τονίζει ότι ο ίδιος ο Chuck θα ένιωθε ντροπιασμένος αν έβλεπε κάτι τέτοιο.

«Συνήθως μένω μακριά από τα πολιτικά ζητήματα σε αυτή την σελίδα. Όμως δέχτηκα αρκετά email την περασμένη εβδομάδα σχετικά με μια φωτογραφία του Der Spiegel όπου ένας Έλληνας βουλευτής της Νεο-Ναζιστικής Χρυσής Αυγής ο Γιώργος Γερμενής φορούσε μια μπλούζα των Death. Φυσικά δεν είμαι σε θέση να ελέγξω τι φοράει ο καθένας και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το παρελθόν του καθενός που του αρέσουν οι Death. Η μουσική υποτίθεται ότι είναι υπεράνω όλων των υπολοίπων ζητημάτων (δεν μπορώ να μποϊκοτάρω τον Wagner επειδή άρεσε η μουσική του στον Hitler). Ωστόσο, μπορώ να πω με σιγουρία ότι σε καμία περίπτωση δεν συμμεριζόμαστε την πολιτική και τα πιστεύω αυτού του ανθρώπου. Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για την Χρυσή Αυγή, εκτός ότι η ιστοσελίδα τους έχει μία τρομερή αντισημιτική βρωμιά σε αυτήν και ότι τα μέλη της έχουν κάνει και πει πολλά ρατσιστικά σ…α στην Ελληνική βουλή. Αυτά αρκούν για εμένα. Ο Chuck θα είχε αηδιάσει, όπως έκανε και με ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ είχε ακόμα και μακρινή σχέση με τους Ναζί. Αυτά τα λίγα είχα να πω. ERIC GREIF».

Οι Death ήταν αμερικανικό συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1983 και πρόκειται για ένα από τα πρώτα συγκροτήματα death metal στον κόσμο.

«Πατέρας» και ιδρυτής του συγκροτήματος θεωρείται Chuck Schuldiner, ο οποίος δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται από πολλούς «πρωτοπόρα δύναμη του χώρου του death metal».

Από το θρυλικό San Francisco Bay Area ο Schuldiner κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος Scream Bloody Gore το 1987.

Από τότε το συγκρότημα κυκλοφόρησε επτά άλμπουμ, ενώ ο θάνατος του Chuck από καρκίνο το 2001 αποτέλεσε και το τέλος του συγκροτήματος. Από τη μπάντα πέρασαν διάφορα μέλη, ενώ η τελευταία γνωστή σύνθεση ήταν Chuck Schuldiner, Shannon Hamm –κιθάρα, Scott Clendenin – μπάσο και Richard Christy στα drums. Στο αρχικό lineup του συγκροτήματος ήταν ο Schuldiner μαζί με τον Rick Rozz και τον Kam Lee.

Το λογότυπο του συγκροτήματος καθώς και τις διάφορες τροποποιήσεις του σχεδίασε ο Schuldiner κατά τη διάρκεια της μεγάλης καριέρας του. Το 1991, πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ Human, ο Chuck Schuldiner άλλαξε το λογότυπο αφαιρώντας κάποιες λεπτομέρειες από το γράμμα «T», το οποίο σταμάτησε πλέον να φαίνεται σαν ανάποδος σταυρός προκειμένου να αποφεύγονται και εμπλοκές με ζητήματα θρησκευτικής φύσεως.
Παράλληλα έφυγε και το πρόσωπο πάνω από το γράμμα «H» όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.



Στο τρίτο άλμπουμ των «Death» Spiritual Healing (1990), στο ομώνυμο τραγούδι, ο Chuck Schuldiner γράφει: «Blinded by the twisted ways you live, Kill for religion, will the Lord forgive?, Idiocy has stricken your mind, A real-life hell you will find» δείχνοντας την άποψη του για τον φανατισμό του κόσμου με τη θρησκεία και απαντώντας σε όσους τον έχουν κατηγορήσει για σατανιστή ή οτιδήποτε άλλο. «Τυφλωμένοι από τους μπερδεμένους τρόπους που ζείτε, σκοτώνετε για τη θρησκεία, Θα σας συγχωρέσει ο Θεός; Η ηλιθιότητα έχει χτυπήσει το μυαλό σας… έγραφε το σύμβολο του death metal, Schuldiner. Η μπάντα σε όλη την ιστορία της δεν ενεπλάκη άμεσα με την πολιτική και οι αναφορές στο λογότυπό της, οι οποίες γίνονται συχνά για μπάντες death metal, αφορούσαν θρησκευτικά ζητήματα. Δεν υπάρχει φυσικά κάποια σχέση της μπάντας με το ναζισμό, επιβεβαιώνει και ο πρώην μάνατζερ του συγκροτήματος Eric Greif.

Πηγή: newsbeast.gr