«Θα θρηνούσαμε θύματα!»

Θάνος Σαρρής
«Θα θρηνούσαμε θύματα!»
Το gazzetta.gr επικοινώνησε με καταστηματάρχες από την περιοχή των Πετραλώνων όπου βρίσκεται ο σύνδεσμος του Παναθηναϊκού και μεταφέρει μαρτυρίες από την έκρηξη!

Τα Πετράλωνα σείστηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής από την μεγάλης ισχύς βόμβα που εξερράγη στα γραφεία του συνδέσμου του Παναθηναϊκού στην περιοχή. Από τύχη δεν θρηνήθηκαν θύματα, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι τεράστιες. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με κόσμο και καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι περιγράφουν τα όσα βίωσαν.

«Με πέταξε από το κρεβάτι!»

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος «Κίμων Sound», το οποίο τοποθετεί αντικλεπτικά και ηχητικά συστήματα στα αυτοκίνητα την ώρα της έκρηξης βρισκόταν στο σημείο. Είχε κοιμηθεί σε ένα χώρο που διαθέτει το μαγαζί του και σοκαρισμένος τονίζει στο gazzetta.gr: «Εγώ κοιμόμουν στο μαγαζί το βράδυ. Η έκρηξη με πέταξε κυριολεκτικά από το κρεββάτι. Μιλάμε για τεράστια έκρηξη. Αν δεν υπήρχε ένα αμάξι μπροστά από το σύνδεσμο, θα θρηνούσαμε και θύματα. Οι ζημιές που πάθαμε όλοι εδώ είναι πολύ μεγάλες. Όλες οι τζαμαρίες μου έπεσαν κάτω και μιλάμε για τζάμι 12 χιλιοστά. Ανυπολόγιστες ζημιές και μεγάλος κίνδυνος». Υπάλληλος λογιστικού γραφείου της περιοχής μας τονίζει: «Εγώ ήρθα το πρωί εδώ και είδα όλο τον κόσμο να είναι σοκαρισμένος. Συνάντησα ένα πραγματικό χάος. Εμείς έχουμε ζημιές, όχι μεγάλες, αλλά συνολικά υπάρχουν πάρα πολλές καταστροφές».

Το κατάστημα «Ζούμπος» που βρίσκεται στο σημείο εμπορεύεται οικιακό και υαλικό εξοπλισμό. Η ιδιοκτήτριά του μίλησε στο gazzetta.gr για τις μεγάλες ζημιές που υπέστη. «Εγώ δεν μένω εδώ, μη πήραν τηλέφωνο. Πάθαμε σοκ με το που φτάσαμε. Αντικρίσαμε ένα βουνό με γυαλιά και δύο τζαμαρίες κατεβασμένες κάτω. Στο μαγαζί μέσα είχαμε κρύσταλλα, πρόκειται για πολύ μεγάλη ζημιά σε όλα αυτά. Σας λέω βγάζαμε σπασμένα κρύσταλλα με το φτυάρι. Ο κόσμος όλος ήταν σοκαρισμένος, σοκαρισμένος τριγύρω»

«Ούτε κορδέλα δεν έβαλαν!»

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις της, τονίζει: «Η Αστυνομία ήρθε στην περιοχή, αλλά δεν μας είπε τίποτα. Τι να μας πει δηλαδή; Ούτε κορδέλα δεν έβαλαν να σταματήσουν τα αυτοκίνητα. Είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο πριν από δύο χρόνια, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο. Τότε είχαν ανέβει οπαδοί με μηχανές από τη Χαμοστέρνας στο αντίθετο ρεύμα και είχαν προκαλέσει ζημιές. Εδώ μιλάμε για κανονική βόμβα. Έγινε ολόκληρη τρύπα στο κτήριο που είναι ο σύνδεσμος, αλλά το έσωσε ότι είναι παλιό και καλά κατασκευασμένο, για αυτό δεν γκρεμίστηκε. Όλα τα σπίτια έπαθαν ζημιές. Μια γριούλα ήρθε και μου είπε "που θα βρω εγώ τα χρήματα να φτιάξω την πόρτα μου;". Είμαστε πραγματικά ένα ράκος. Ποιοι είναι αυτοί που μας τα κάνουν αυτά; τι να κάνουμε εμείς, μου λέτε;», καταλήγει.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, περίπου 40 κτήρια έχουν υποστεί ζημιές ενώ έχουν καταστραφεί και πολλά αυτοκίνητα. Περίπου 15 συνολικά οχήματα έχουν φθορές. Το ωστικό κύμα ήταν τόσο δυνατό, ώστε να υπάρχουν μετακινήσεις ακόμα και επίπλων, σε μία δόνηση που θύμισε... σεισμό! Είναι χαρακτηριστικό το ότι βρέθηκαν θραύσματα σε μεγάλη απόσταση, ενώ δεν είχε προηγηθεί κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Η έκρηξη σύμφωνα με τις ενδείξεις προήλθε από δυναμίτιδα....

Το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

«Κειριάδων και Αλκίφρονος – Πετράλωνα

Έκρηξη σε κτίριο που στεγάζεται Σύνδεσμος Φιλάθλων. Υλικές ζημιές στο κτίριο σε σταθμευμένα οχήματα και σε παρακείμενα καταστήματα.

Προανάκριση Δ.Α.Α».