Εφιάλτης στις Θερμοπύλες με τη Χρυσή Αυγή

Gazzetta team
Εφιάλτης στις Θερμοπύλες με τη Χρυσή Αυγή
Μια... μαύρη φιέστα με στοιχεία που -τουλάχιστον αισθητικά- παραπέμπουν στις «τελετές» της Κου Κλουξ Κλαν έστησε η Χρυσή Αυγή στις Θερμοπύλες την περασμένη Κυριακή.

Κινητοποιώντας τις τοπικές της οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα και με αφορμή την επέτειο από τη μάχη των Θερμοπυλών, η Χρυσή Αυγή πέτυχε να συγκεντρώσει στο άγαλμα του Λεωνίδα αρκετές εκατοντάδες οπαδών της, που υπηρέτησαν μέχρι κεραίας τη «στρατιωτικού τύπου» εκδήλωση με παραγγέλματα, δάδες, σχηματισμούς, προσκλητήρια νεκρών, καταθέσεις στεφάνων κ.λπ.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα βίντεο που ανάρτησε η ίδια η οργάνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της και τα οποία αναπαριστούν δεκάδες μέλη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής να σχηματίζουν με τα σώματά τους έναν μαίανδρο κρατώντας στα υψωμένα χέρια τους φλεγόμενες δάδες, «σύμβολα των ψυχών των Ηρώων», κατά την επίσημη ερμηνεία της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Το «δρώμενο» πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους κρουστών και αυστηρών παραγγελμάτων στρατιωτικού τύπου με αναφορές σε αρχαιοελληνικά κείμενα, προσκλητήρια νεκρών και ιαχές, ενώ στην κορύφωση της εκδήλωσης ακούστηκε ο ύμνος της Χρυσής Αυγής (ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρει «οι νέοι είμαστε Σπαρτιάτες»), με τα μέλη του κόμματος να ανάβουν -εκτός από τις δεκάδες δάδες- και φωτοβολίδες στην περίμετρο της συγκέντρωσης...

Αρχαιολατρία


Αντίστοιχη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο όχι μόνο πέρυσι αλλά και παλαιότερα, αφού στην ιδεολογική βιτρίνα της Χρυσής Αυγής η αρχαιολατρία είχε πάντοτε εξέχουσα θέση. Η προετοιμασία για φέτος προέβλεπε πως οι τοπικές οργανώσεις θα αναλάμβαναν τη μεταφορά κόσμου στον χώρο της εκδήλωσης με λεωφορεία από όλη τη χώρα.
Ο προγραμματισμός, μάλιστα, δεν σταματά εδώ, καθώς η ακροδεξιά οργάνωση ετοιμάζει νέο εθνικιστικό σόου «μνήμης» την ερχόμενη Κυριακή, στον Μελιγαλά Μεσσηνίας.

ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ
Ντελίριο κατά των πολιτικών κομμάτων

Η ακροδεξιά οργάνωση διοργάνωσε μια εκδήλωση-υπερθέαμα του εθνικιστικού κιτς με αισθητικές αναφορές στα στερεότυπα που ακολουθούν τη δράση της γνωστής αμερικανικής ρατσιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης με δάδες, φλόγες και τα σχετικά.

Με ακροδεξιές κορώνες, υπερβάλλοντα λαϊκισμό και σωρεία απειλών για το πολιτικό σύστημα ο Νίκος Μιχαλολιάκος μίλησε στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες υπό τα συνθήματα οπαδών του που κραύγαζαν «αλήτες, προδότες, πολιτικοί», «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη, αίμα τιμή Χρυσή Αυγή», «λαός στρατός εθνικισμός»...

Φωτογραφία από την εκδήλωση στις Θερμοπύλες, όπου ο Ν. Μιχαλολιάκος εικονίζεται να χαιρετά με προτεταμένο το χέρι κατά το ναζιστικό πρότυπο

Ο αρχηγός της ακροδεξιάς οργάνωσης έκανε λόγο για «γραικυλιστάν», «ψευτορωμαίικο» και «ψευτοελλάδα» στην οποία «κυριαρχούν οι Εφιάλτες και οι μηδίσαντες».
Μίλησε για «άθλιο κρατίδιο που θέλουμε να γκρεμίσουμε για να γεννηθεί η νέα Ελλάδα των εθνικιστών, η Ελλάδα της Χρυσής Αυγής», ενώ υποστήριξε πως η κοινωνία έχει καταληφθεί από «ιστορική αφασία» και «καθηγητάδες της συμφοράς».
Δεν δίστασε μάλιστα να επισημάνει πως η Χρυσή Αυγή θα στήσει «νέες Θερμοπύλες» σε μια εποχή «εθνομηδενισμού», όπως τη χαρακτήρισε. Από τον λόγο του Ν. Μιχαλολιάκου δεν έλειψαν οι ευθείες απειλές του τύπου «σε όλους αυτούς που εκχώρησαν εθνική κυριαρχία απαντούμε δεν ξεχνώ. Θα έρθει η κάποτε μια μέρα το δικαστήριο της Ιστορίας και θα κρίνει, και μακάρι η ώρα αυτή να είναι η ώρα της Χρυσής Αυγής. Ας το πάρουν απόφαση δεν θα τελειώσουν εύκολα με εμάς»...

πηγή: Ethnos.gr