Οι κρυφοί «δαίμονες» της Χρυσής Αυγής (pics)

Gazzetta team
Οι κρυφοί «δαίμονες» της Χρυσής Αυγής (pics)
Εξω από το «Χυτήριο» έβριζαν σκηνοθέτη και συντελεστές της παράστασης «Corpus Christi», υπεραμυνόμενοι της χριστιανικής θρησκείας. Στη μουσική που επιλέγουν υμνούν τον σατανισμό. Και προχθές, στην πανσέληνο των Δελφών, ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν ειδωλολατρική τελετή στον «Ομφαλό της Γης»!

Σε ποιο θεό πιστεύουν τελικά τα μέλη της Χρυσής Αυγής, είναι δύσκολο να καταλήξει κανείς. Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε το τελευταίο τους σόου, ο εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε ότι η Χ.Α. δεν είναι ειδωλολατρικό κόμμα, αλλά χριστιανικό.

«Ωστόσο γίνονται δεκτοί στις τάξεις του κόμματος ειδωλολάτρες και άτομα άλλων θρησκειών, εάν δεν ζημιώνουν το έθνος», αναγκάστηκε να παραδεχθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης, που πάντως αιτιολόγησε την παρουσία των μελών της τοπικής Χ.Α. στους Δελφούς επειδή «ήθελαν να κάνουν ιστορική ενημέρωση».

Παρά τα πρόσκαιρα «στρογγυλέματα» και το προσωπείο που έχει φορέσει η κοινοβουλευτική Χρυσή Αυγή, παραδοσιακά, τα μέλη της βαδίζουν σταθερά πάνω στις ιδεολογικές απόψεις αλλά και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις που έχει επιβάλει ο ναζισμός. Ακόμα και το όνομα της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» αναφέρεται στην «Αυγή» που θα έρθει ο Εωσφόρος και θα φέρει το «Αστραφτερό Σκοτάδι», όπως αναφέρει στο βιβλίο «Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου-Εθνική των Ελλήνων Θρησκεία» των εκδόσεων «Ελεύθερη Σκέψις», ο φιλοναζιστής ποιητής Οδυσσέας Πατεράκης. Αλλωστε, το 1982, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε προλογίσει το βιβλίο του Οδυσσέα Πατεράκη, τον οποίο εκθίαζε για τον αντιχριστιανισμό του.

Οι κρυφοί «δαίμονες» της Χρυσής Αυγής

Αρκεί να ανατρέξει κανείς στα ιδεολογικά πονήματα της Χ.Α. όπου, πέρα από τον φασισμό και τον ρατσισμό σε βάρος κάθε διαφορετικού, αναλύεται και η πίστη του «σωστού» χρυσαυγίτη. «Σκοταδισμός 20 αιώνων», «ιουδαιοχριστιανισμός» και «χριστιανική παρακμή» είναι μερικοί μόνο από τους προσδιορισμούς που αναφέρονται στον χριστιανισμό στα κείμενα των περιοδικών «Χρυσή Αυγή» και «Αντεπίθεση» τη δεκαετία του '80. Σήμερα, αυτά αποκρύπτονται συνειδητά για να μην τσαλακώσουν την εικόνα της «ελληνορθόδοξης» οργάνωσης.

Πίσω από το πρότυπο του «υπερπατριώτη» ακροδεξιού Ελληνα που δηλώνει εθνικιστής και «τιμά την ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό», κρύβονται η λατρεία του Εωσφόρου, ο παγανισμός, η αρχαιολατρία και οι παραπομπές στους «μάγους» του Μεσαίωνα.

Για τις παγανιστικές της πεποιθήσεις είχε εγκαλέσει τη Χ.Α. και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που είχε κατηγορήσει τα μέλη της ότι εμφορούνται από τις ιδεοληψίες των σατανιστών αποκρυφιστών όπως «ο εωσφοριστής Αλιστερ Κρόουλι, ο Ουίλιαμ Γιέιτς, ο Εντουαρντ Λίτον, ο Αρθουρ Μάχεν, ο Σαξ Κρόμερ, ο Αλτζερνον Μπλάκγουντ, ο Τσαρλς Ουίλιαμς, ο Οστιν Σπέαρ, ο Ουίλιαμ Χόρτον, ο Ισραελ Ριγκάρντι, ο Ζεράρ Ανκός».

Οταν ο Καιάδας έπαιζε «μαύρο» μπάσο

Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός από το παράφωνο παράγγελμα «Εγέρθητω», όμως ο Καιάδας, κατά κόσμον Γιώργος Γερμενής, ήταν μπασίστας! Μάλιστα, ο εν λόγω ήταν γνωστός σε όσους αγαπούν το black metal, ένα είδος μουσικής που έχει συνδεθεί με τον σατανισμό.

Ως μέλος του ελληνονορβηγικού συγκροτήματος Naer Mataron, ο εκλεγμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Β' Αθηνών και γνωστός πια για τους «τσαμπουκάδες» του -όπως σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη- δήλωνε σε συνέντευξή του το 2009: «Το black metal είναι αντιχριστιανικό και παγανιστικό όσον αναφορά στη μουσική, και αναζητά την κατάργηση του χριστιανικού συστήματος και τη δημιουργία ενός καινούργιου».

Υμνος
Μπαίνοντας πιο... βαθιά στη φιλοσοφία της μουσικής του, που συχνά υμνεί την άρια φυλή, συμπλήρωνε: «Ο Euronymous (Mayhem) έκανε πολιτική προπαγάνδα όπως και ο Varg. Η μουσική είναι η έκφραση κάθε άρρωστου ανθρώπινου μυαλού που θέλει να εκφράσει ό,τι μήνυμα θέλει. Αν κάποιος το σταματήσει αυτό, οδηγούμαστε σε μια κατάσταση μη ομαλή, διότι σταματά το ανθρώπινο μυαλό και το σκλαβώνει. Μπορεί να μας λοβοτομήσουν κιόλας».

Σε άλλο σημείο δε της συνέντευξης είχε παραδεχθεί ότι «η μουσική που ακούμε έχει κουσούρια, έχει εμπρησμούς εκκλησιών, έχει δολοφονίες», ενώ αναφερόμενος στο συγκρότημά τους εξηγούσε ότι «πάντα μας γοήτευαν το αντιχριστιανικό πνεύμα και η αρχαιότητα, όπως το καταλαβαίνεις και από το όνομά μας». Οταν διαλύθηκε το συγκρότημα, εκείνος βρισκόταν μακριά για επαγγελματικούς λόγους. Μετά την εκ νέου είσοδο στο προσκήνιο ετοιμάζει έναν νέο δίσκο με τίτλο «Ζήτω ο θάνατος».

Ωδή στον Εωσφόρο

Βιβλία στα οποία περιέγραφε την πολιτικοφιλοσοφική του στάση με ωδές στον «σατανικά υπέροχο θεό Πάνα» και ποιήματα για ανθρωποθυσίες στον Εωσφόρο. Πολύ πριν... συμπεριλάβει «στις τάξεις του κόμματός του ανθρώπους με διαφορετικές θρησκείες», ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έκρυβε τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

«Στο κέντρο της τεράστιας αιμάτινης κηλίδας Τραγόμορφος, Σατανικά υπέροχος Την ώρα δοξάζει της θυσίας Των ευγενών ενστίκτων και της βίας Αυτός ο αιώνιος κυβερνήτης ο Μέγας Παν», είναι κάποιοι από τους στίχους που είχε συντάξει ο ίδιος περίπου 30 χρόνια πριν.

Στο βιβλίο «Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου» του Ο. Πατεράκη που προλόγισε το 1982 ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, διαβάζει κανείς αναφορές για τον Αντίχριστο ότι «Ο ερχομός σου θα σημάνει την αρχή ενός καινούριου κόσμου, βγαλμένο απ' την παλιά σου διδαχή, το μήλο πάλι δώσμου!», ενώ στην αμέσως επόμενη σελίδα ο σημερινός αρχηγός της ΧΑ αποθεώνει τον συγγραφέα για τις αντιχριστιανικές του απόψεις.

Ο ίδιος, πάντως, έχει δηλώσει περήφανος για τα ποιήματα της νιότης του και απαντώντας σε όσους θέλησαν να τον «συκοφαντήσουν» δηλώνει: «Η προσπάθειά τους είναι τουλάχιστον κωμική για όσους γνωρίζουν από ποίηση, ποιήματα και στίχους. Κατ' αυτήν την έννοια όλοι οι μεγάλοι ποιητές της νεωτέρας Ελλάδος, οι οποίοι έγραψαν γεμάτους πάθος στίχους για τους Αρχαίους καιρούς, είναι... ανθέλληνες και γιατί όχι... σατανιστές».

Πηγή: ethnos.gr