Βεντέτα λιμενικών-ΕΛ.ΑΣ. για έλεγχο σε συναυλία του Βέρτη

Gazzetta team
Βεντέτα λιμενικών-ΕΛ.ΑΣ. για έλεγχο σε συναυλία του Βέρτη
Ρεσιτάλ... ασυνεννοησίας έδωσαν άνδρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος όταν ο έλεγχος συναυλίας στη Μυτιλήνη εξελίχθηκε σε κόντρα αρμοδιοτήτων.


Ειδικότερα, ανώτατοι αξιωματούχοι του Λιμενικού έβαλαν φρένο στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας με το επιχείρημα ότι έχουν ξεπεράσει την... κόκκινη γραμμή.

Η συναυλία του Νίκου Βέρτη ήταν προγραμματισμένη για την πρώτη Παρασκευή του μήνα (2 Αυγούστου), σε χώρο που είχε νοικιάσει στον επιχειρηματία που διοργάνωσε την εκδήλωση το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου.

Η δυνατή μουσική ήταν ο λόγος για τον οποίο το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα κατοίκων του νησιού, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την ηχορρύπανση. Ετσι, ένα περιπολικό κατευθύνθηκε προς το εμπορικό λιμάνι, όπου διεξαγόταν η συναυλία. Οπως όμως υπογραμμίζεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας της Λέσβου «Εμπρός», οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα «τείχος» αντιστάσεων.

Οι άνδρες της Αστυνομίας διαπίστωσαν ότι η διατάραξη της κοινής ησυχίας δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα. Στον χώρο είχαν στηθεί τραπεζοκαθίσματα και τα γκαρσόνια έπαιρναν παραγγελίες για μπουκάλια, με αποτέλεσμα το λιμάνι να έχει μετατραπεί σε υπαίθριο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Η διαπίστωση αυτή έφερε φουρτούνες στις σχέσεις Αστυνομίας και Λιμενικού. Σύμφωνα με σχετική καταγγελία της ΕΛ.ΑΣ. που μελετάται από το αρμόδιο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, άνδρες του Λιμενικού με πολιτικά παρενέβησαν και σταμάτησαν τον έλεγχο, με το επιχείρημα ότι ο χώρος ανήκει στην αρμοδιότητα του Λιμενικού.

Οι άνδρες της Αστυνομίας αποχώρησαν αφού ενημέρωσαν την κεντρική υπηρεσία τηλεφωνικά για το συμβάν. Εν συνεχεία συνέταξαν γραπτή αναφορά, κατονομάζοντας τους λιμενικούς που εμπόδισαν το έργο τους.

Ανώτατοι αξιωματούχοι του Λιμενικού άφηναν χθες, στα «ΝΕΑ», αιχμές για «τραβηγμένη» συμπεριφορά των αστυνομικών. Προσέθεταν μάλιστα ότι όχι μόνο δεν παρεμπόδισαν τον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ., αλλά αντίθετα μεταξύ των άλλων τους επέδειξαν και το συμβόλαιο ενοικίασης του χώρου από το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου έναντι 5.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά την ηχορρύπανση, επισήμαναν ότι είχε παραχωρηθεί σχετική άδεια για να παίζει δυνατή μουσική έως και τη μία τα ξημερώματα, υπογραμμίζοντας ότι οι αστυνομικοί έφτασαν αρκετά νωρίτερα στον χώρο της συναυλίας.

Σε ό,τι αφορά τη μετατροπή του εμπορικού λιμανιού σε υπαίθρια... μπουζούκια, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ο έλεγχος της νομιμότητας είναι αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ και όχι της Αστυνομίας.

ΠΙΟ «ΣΚΛΗΡΟ» ΤΟ ΣΔΟΕ. Παράλληλα, για περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων στα νυχτερινά κέντρα από τους ράμπο της υπηρεσίας έκανε λόγο χθες, στον Αθήνα 9,84, ο διοικητής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινός. «Πρέπει να αντιληφθούν οι επαγγελματίες ότι φέτος ο τρόπος διεξαγωγής των ελέγχων του ΣΔΟΕ έχει αλλάξει. Μέχρι πέρυσι οι ελεγκτές πήγαιναν σε μια περιοχή και όλοι ήξεραν ότι αύριο δεν θα επανέλθουν. Αυτό έχει αλλάξει. Οι δικοί μας έλεγχοι φέτος είναι δυναμικοί. Χαρακτηρίζονται από κινητικότητα».

Πηγή: tanea.gr