Χρυσή Αυγή: "Πουστ... άκια του ΣΥΡΙΖΑ, ελάτε έξω'

Gazzetta team
Χρυσή Αυγή: "Πουστ... άκια του ΣΥΡΙΖΑ, ελάτε έξω'
Θερμό επεισόδιο μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε στην Βουλή με τους βουλευτές Κώστα Μπαρμπαρούση και Παναγιώτη Ηλιόπουλο να φωνάζουν βγαίνοντας από την Ολομέλεια «που..κια του ΣΥΡΙΖΑ… , γαμ…λες…, μου…πανα…, μουν…σκυλα, ελάτε έξω να τα πούμα… να σας γαμ…με».


Την αρχή έκανε ο κ. Δημήτρης Κουκούτσης (Χ.Α.) με εμπρηστική ομιλία, κατά την οποία αποκάλεσε «δολοφόνους και κουκουλοφόρους που καίνε την Αθήνα» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πως στα συνθήματα «που φώναζε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με 100 άπλυτους: «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Μελιγαλάς» τους απαντάμε «Στο Βίτσι και στον Γράμμο σας βάλαμε στην άμμο».

Και πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουκούτσης: «Είπατε κάτι κ. Διαμαντόπουλε; για ξαναπείτε μου. Να μου το πείτε μετά έξω, γιατί δεν σας ακούω… Ήσυχα κομμουνιστές. Συγγνώμη έκανα λάθος. Σας τιμώ εσάς του ΚΚΕ οι άλλοι είναι γιαλαντζί».

Κεδίκογλου: Τα εμπρηστικά λόγια ανάβουν πυρκαγιές

Στο πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο με τη Χρυσή Αυγή που έλαβε χώρα το μεσημέρι στη Βουλή, αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Θέλω να απευθύνω έκκληση. Το περιστατικό είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο. Αλλά πρέπει να υπενθυμίσω σε όλους ότι τα εμπρηστικά λόγια ανάβουν πυρκαγιές.

Όταν κάποιος μιλάει για ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ, τότε θα ακούσει και το εξίσου απαράδεκτο για το Γράμμο και το Βίτσι. Δεν πρέπει να γυρνάμε στις χειρότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Ούτε για γουναράδικα, ούτε για τίποτα δεν πρέπει να γυρνάμε σε αυτές τις εποχές. Έκκληση μετριοπάθειας κάνω», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.


Πηγή: protothema.gr