Forbes: Οι 100 πιο ισχυρές προσωπικότητες της σόουμπιζ

Gazzetta team
Forbes: Οι 100 πιο ισχυρές προσωπικότητες της σόουμπιζ
Μπορεί να έλειψε δύο χρόνια από τη λίστα του περιοδικού Forbes με τις ισχυρότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας σόουμπιζ, αλλά επανήλθε δυναμικά και κατέκτησε την κορυφή. Ο λόγος για τη «σιδηρά κυρία» της αμερικανικής τηλεόρασης, Oprah Winfrey, η οποία βρέθηκε στην πρώτη θέση για πέμπτη φορά!

«Δεν υπάρχει κανένας άλλος με τέτοια συνέπεια και εξουσία», είπε η Ντόροθι Πόμεραντζ του Forbes, σχολιάζοντας τη θέση της Oprah Winfrey.

«Μόνο τρία άτομα βρίσκονται κάθε χρόνο στην λίστα μας από το 1999. Αυτοί είναι οι Oprah, ο Howard Stern και ο Steven Spielberg», πρόσθεσε.

Ποιους άλλους επώνυμους περιλαμβάνει η λίστα των 100 ισχυρότερων;

1. Oprah Winfrey

Δικαίως κατέκτησε την υψηλότερη θέση, καθώς στο διάστημα από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013 κέρδισε 77 εκατομμύρια δολάρια. Μπορεί τα εισοδήματα της Oprah να μην είναι τα μεγαλύτερα, ωστόσο σύμφωνα με το περιοδικό κατατάχθηκε στην πρώτη θέση εξαιτίας της θέσης της στο Χόλιγουντ, αλλά και της παρουσίας της στον χώρο των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

2. Lady Gaga

Η εκκεντρική ντίβα της σόουμπιζ, Lady Gaga, τον τελευταίο χρόνο κατάφερε να κερδίσει το ποσό των 80 εκατ. δολαρίων, παρόλο που αναγκάστηκε να διακόψει την περιοδεία της για να υποβληθεί σε επέμβαση στο ισχίο. Και η Gaga κατέκτησε μια θέση στο βάθρο της λίστας, λόγω της παρουσίας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και των εκατομμυρίων θαυμαστών της σε όλο τον κόσμο.

3. Steven Spielberg

Ο επιτυχημένος σκηνοθέτης του Χόλιγουντ σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση, ανεβαίνοντας επτά ολόκληρες θέσεις από τον περσινό κατάλογο του Forbes. Ο Spielberg είναι πλουσιότερος μεταξύ των ανδρών της λίστας με ετήσιο εισόδημα που αγγίζει τα 100 εκατ. δολάρια.

4. Beyonce Knowles

Η λαμπερή τραγουδίστρια κατάφερε να «νικήσει» τον άνδρα της Jay-Z (32η θέση) και να ανέλθει στην πέμπτη θέση. Ο τελευταίος χρόνος αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένος για τη Beyonce, αφού πραγματοποίησε μια «χρυσή» παγκόσμια περιοδεία (The Mrs. Carter Show World Tour), ενώ στην αφίσα για την προώθησή της εξασφάλισε την «υπογραφή» και τη χορηγία της γνωστής εταιρείας αναψυκτικών Pepsi.

5. Madonna

Ύστερα από απουσία δύο χρόνων, εισήλθε και πάλι δυναμικά ανάμεσα στους ισχυρότερους της σόουμπιζ. Μάλιστα, για φέτος είναι η πιο πλούσια γυναίκα celebrity με εισόδημα 125 εκατ. δολαρίων.

6. Taylor Swift

Βρίσκεται για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο κατάλογο. Αν και είναι μόλις 23 χρόνων κερδίζει πολλά χρήματα και είναι πολλά υποσχόμενη, όσον αφορά στην καριέρα της.

7. Bon Jovi

Μπορεί να βρίσκονται στο καλλιτεχνικό πάλκο πάρα πολλά χρόνια, αλλά ακόμη και σήμερα είναι εξαιρετικά επιτυχημένοι και βγάζουν αστρονομικά ποσά. Χαρακτηριστικό είναι πως οι Bon Jovi στην τελευταία τους περιοδεία γέμισαν το στάδιο με χιλιάδες θαυμαστές και τις τσέπες τους με εκατομμύρια δολάρια.

8. Roger Federer

Ο αστέρας του τένις, με τους πολλούς τίτλους, στο διάστημα από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013 κέρδισε το ποσό των 40 εκατ. δολαρίων, χάρη στους δέκα(!) χορηγούς του.

9. Justin Bieber

Ο 19χρονος σταρ είναι ο νεώτερος που βρίσκεται στη λίστα του Forbes. Παρά τη μικρή του ηλικία έχει εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο και κερδίσει αρκετά χρήματα. Όμως, κατακτά την έβδομη θέση όχι τόσο για το εισόδημά του, αλλά ως ο πιο διάσημος celebrity στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

10. Ellen DeGeneres

Οικοδέσποινα του πιο δημοφιλούς τηλεοπτικού talk show «The Ellen DeGeneres Show» διαγράφει μια λαμπρή καριέρα στην τηλεόραση και το Χόλιγουντ. Υπενθυμίζεται ότι έχει διατελέσει και παρουσιάστρια των βραβείων Όσκαρ και Έμμυ.

Μια γρήγορη ματιά στην υπόλοιπη λίστα

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάζει φέτος ο κατάλογος των 100 πιο ισχυρών της σόουμπιζ είναι τα ζευγάρια. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω η Beyonce βρίσκεται στην τέτερτη θέση και ο σύζυγός της Jay Z στην 32η. Ακόμη, ο διάσημος παίκτης του αμερικανικού φούτμπολ Tom Brady είναι στην 65η θέση, ενώ η σύζυγός του το μοντέλο Gisele Bundchen στην 81η. Στην περίπτωση του Ashton Kutcher, ο ίδιος καταλαμβάνει την 53η θέση και η σύντροφός του Mila Kunis την 89η.

Η ηθοποιός Jennifer Lawrence, η οποία έχει βραβευτεί και με Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, βρέθηκε στη λίστα για πρώτη φορά και σκαρφάλωσε στην 49η θέση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Hugh Jackman είναι στην 11η θέση, η λατίνα τραγουδίστρια Jennifer Lopez στη 12η, η Rihanna στη 13η, ο David Beckham στη 19η, ο Leonardo Di Caprio στην 21η, ο Channing Tatum στην 23η, ο Tom Cruise στην 27η, ο Donald Trump στην 30η, ο Cristiano Ronaldo στην 31η, ο Lionel Messi στην 39η, η Angelina Jolie στην 41η, ο Usain Bolt στην 48η, ο Rafael Nadal στην 51η, η Sofia Vergara στην 54η, η Maria Sharapova στην 62η, η Jennifer Lopez στην 64η, η Kim Kardashian στην 66η, η Meryl Streep στην 73η, ο Gordon Ramsay στην 77η, η J.K. Rowling στην 82η, ενώ στην τελευταία θέση φιγουράρει η Miranda Kerr.


Πηγή: newpost.gr