Χρυσαυγίτικα νταηλίκια με γροθιά σε 12χρονο και όπλα (vids & pics)

Gazzetta team
Χρυσαυγίτικα νταηλίκια με γροθιά σε 12χρονο και όπλα (vids & pics)
Αφού δεν κατάφερε να χτυπήσει τον δήμαρχο Αθηναίων. Στη συνέχεια προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το περίστροφο που είχε μαζί του. Από θλιβερές σκηνές επεισοδίων και βιαιοπραγιών χαρακτηρίστηκε η απόπειρα της Χρυσής Αυγής να διοργανώσει τη μισαλλόδοξη διανομή τροφίμων στην πλατεία Συντάγματος και παρά την εκδηλωμένη πρόθεση της δημοτικής αρχής να μην αδειοδοτήσει την εκδήλωση.

Η πρώτη φάση των επεισοδίων ξεκίνησε λίγο πριν από στις 8.00 το πρωί, της Μεγάλης Πέμπτης.
Το φορτηγό που θα μετέφερε τις προμήθειες της Χρυσής Αυγής ακινητοποιήθηκε άμεσα από δυνάμεις των ΜΑΤ στο ύψος του ξενοδοχείου της «Μεγάλης Βρετανίας».

Ομάδα χρυσαυγιτών προσπάθησε να έρθει αντιμέτωπη με τις αστυνομικές δυνάμεις και προς στιγμήν προκλήθηκε συμπλοκή. Με ελληνικές σημαίες ανά χείρας, (στην χρυσαυγίτικη εκδοχή με τους ογκώδεις ιστρούς – λοστάρια) μέλη του ακροδεξιού κόμματος πραγματοποίησαν επίθεση, η οποία αποκρούστηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ με περιορισμένη χρήση χημικών. Τη στιγμή της επέμβασής στην πλατεία Συντάγματος εκτός από διάφορα μέλη της Χρυσής Αυγής, παρόντες ήταν επίσης με επικεφαλής τους βουλευτές Ηλ. Κασιδιάρη, Γ. Λαγό και Ηλ. Παναγιώταρο. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε σχετικά σύντομα. Δεν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις και τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από το Σύνταγμα με κατεύθυνση τα παλιά γραφεία του κόμματος στην οδό Δηλιγιάννη.

Χρυσαυγίτικα νταηλίκια μετά την ακύρωση του «συσσιτίου»Δικογραφία

Δικογραφία σχηματίζεται από την Αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους βουλευτές Ηλ.Κασιδιάρη, Γ. Λαγό και Ηλ. Παναγιώταρο, με σκοπό τη διανομή τροφίμων.

Δεδομένου ότι δεν υπήρχε σχετική άδεια από το δήμο Αθηναίων, οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν φορτηγό με τρόφιμα να προσεγγίσει την πλατεία, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

Η δικογραφία αφορά σε προπηλακισμούς, εξίβρυση και άλλα αδικήματα από πλευράς των μελών της Χρυσής Αυγής κατά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Η γροθιά κατέληξε σε 12χρονο κορίτσι
Ακολούθησαν νέα απαράδεκτα επεισόδια στο Σταθμό Λαρίσης. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν να μοιράσουν τα τρόφιμα στα παλιά τους γραφεία τους, τα οποία βρίσκονται απέναντι από το παλιό Φρουραρχείο. Εκεί βρίσκεται όμως και ο «Κόμβος Αλληλοβοήθειας» του Δήμου Αθηναίων, μια κοινωνική υπηρεσία του δήμου, όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη για αστέγους.

Εκεί μετέβη γύρω στις 11.00 το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό.

Στα γραφεία του κόμματος η διανομή
Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή χαρακτήρισε παράνομο το μπλόκο στη διανομή των τροφίμων, και ανακοίνωσε την πραγματοποίησή του –όπως και έγινε- από τις 10 το πρωί έξω από τα παλιά της γραφεία στην οδό Δηληγιάννη.

«Νωρίς σήμερα το πρωί, το παράνομο και ανθελληνικό κράτος του Σαμαρά, του Καμίνη και των λαθρομεταναστών χτύπησε με χημικά, απόρους και πολυτέκνους. Η πλατεία Συντάγματος αποκλείστηκε από διμοιρίες ΜΑΤ και εκατοντάδες αστυνομικούς και η πρόσβαση σε αυτή κατέστη αδύνατη.

Παρ' όλα αυτά, τα μέλη του τομέα κοινωνικής αλληλεγγύης και βουλευτές του Κινήματος κατάφεραν να φτάσουν στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, μαζί με ένα φορτηγό με τόνους κρέατος. Εκεί εξελίχθηκαν θλιβερές σκηνές με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον οδηγό και να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών κατά πολιτών και κυρίως βουλευτών. Παρ' όλα αυτά η ομάδα μας παρέμεινε στο σημείο και ξεκίνησε μάλιστα τη διανομή των τροφίμων σε απόρους συμπολίτες μας, οι οποίοι είχαν επίχης δεχθεί χημικά.

Βλέποντας το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και οι επίορκοι προϊστάμενοι της αστυνομίας ότι το σχέδιο του Καμίνη και του Δένδια έβαινε προς παταγώδη αποτυχία, μεταχειρίστηκαν άλλα μέσα. Σε άλλα σημεία των Αθηνών αστυνομικά οχήματα σταμάτησαν τα φορτηγά με τα υπόλοιπα τρόφιμα και προσήγαγαν τους οδηγούς τους».

Έτσι η διανομή τροφίμων ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Κατόπιν σύσκεψης, τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί η δράση κοινωνικής αλληλεγγύης στα γραφεία της οδού Δηλιγιάννη.

Πηγή: ethnos.gr