Τιμώμενο πρόσωπο ο Ιβάν Σαββίδης στο ΑΠΘ

Gazzetta team
Τιμώμενο πρόσωπο ο Ιβάν Σαββίδης στο ΑΠΘ
Το απόγευμα της Πέμπτης (05/10) θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη της επώνυμης έδρας ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού στο ΑΠΘ, με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας της επώνυμης έδρας ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, που θα λειτουργήσει με την υποστήριξη του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδης», θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα (19:00), στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ στην Πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης.

Ο ομογενής επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναμένεται να παραβρεθεί στα εγκαίνια της έδρας ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού, που ο ίδιος αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά.

Βάσει του επίσημου προγράμματος ο Ιβάν Σαββίδης θα απευθύνει χαιρετισμό, με την ιδιότητα του ιδρυτή του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδης» και Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας.

Ιδρύθηκε από το ΑΠΘ το 2016 και σκοπός της είναι η ανάπτυξη διδακτικού και ερευνητικού έργου για τη μελέτη και διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας, ιστορίας, και πολιτισμού.