Παρουσίαση: Nokia 3

Παύλος Παπαπαύλου
Παρουσίαση: Nokia 3
Η Nokia επιστρέφει μετά από πολυετή απουσία από το χώρο των σύγχρονων smartphones και σιγά-σιγά φέρνει στα καταστήματα τα νέα της μοντέλα. Η επιλογή της εταιρείας ήταν -απολύτως λογικά- το Android και η νέα ιδιοκτήτρια του brand (η φινλανδική HMD) έχει επιλέξει να γίνεται η κατασκευή των smartphones της στα εργοστάσια της Foxconn.

Το Nokia 3 είναι η πρώτη από τις συσκευές της HMD που θα ανήκουν στην κατηγορία των φθηνών smartphones και μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες ενός χρήστη.

Το Nokia 3 πωλείται στα καταστήματα έναντι €159 και συνολικά είναι μια τίμια πρόταση. Το πλαϊνό τμήμα του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ενώ η συνολική αίσθηση που αφήνει είναι μιας ποιοτικής συσκευής.

Πρόσβαση στην μπαταρία της συσκευής δεν επιτρέπεται, αφού δεν υπάρχει πίσω καπάκι, ενώ όλες οι θύρες και τα πλήκτρα βρίσκονται περιμετρικά της συσκευής και κάτω από την οθόνη στο μπροστινό της τμήμα. Η οθόνη έχει διαγώνιο 5 ιντσών και ακριβώς από κάτω της βρίσκονται τα τρία κλασικά πλήκτρα ελέγχου, τα οποία ωστόσο δεν μπορούν να αλλάξουν θέση μεταξύ τους μέσω του λογισμικού.

Σε επίπεδο βάρους και διαστάσεων, έχουμε να κάνουμε με ένα κλασικό τηλέφωνο της μεσαίας κατηγορίας. Στην οθόνη του Nokia 3 μπορείτε να απολαύσετε εικόνα ανάλυσης 1280x720 pixels, χωρίς ωστόσο να έχετε στη διάθεσή σας κάποια από τις νεότερες τεχνολογίες (όπως πχ. HDR). Αισθητήρα 8MP έχουν οι κάμερες στο μπροστινό και πίσω μέρος της συσκευής και το εντυπωσιακό είναι πως και το μπροστινό μέρος προσφέρει λειτουργία αυτόματης εστίασης.

Στα του hardware, στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκεται ένας επεξεργαστής Mediatek MT6737 με 4 πυρήνες στο 1,3GHz, καθώς και 2GB RAM. Οι επιδόσεις του για μοντέλο της κατηγορίας χαρακτηρίζονται ανεκτές και θα γίνουν εμφανείς οι όποιες αδυναμίες του τηλεφώνου μόνο με πιο βαριά χρήση.

Ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος κινείται στα 9,5GB (από τα 16GB), αλλά μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση των σχετικών καρτών microSD. H μπαταρία του τηλεφώνου, τέλος, έχει χωρητικότητα 2630mAh και καταφέρνει να βγάλει -με τις βασικές λειτουργίες, δυστυχώς- μια διήμερη χρήση.

Είναι εμφανές ότι η Nokia φέρνει το Nokia 3 για να προσφέρει μια φθηνή λύση για τα βασικά, στους καταναλωτές που δεν έχουν ή δεν θέλουν να δώσουν πολλά χρήματα. Οι επιδόσεις του τηλεφώνου από όλες τις απόψεις κινούνται σε μέτρια επίπεδα και σίγουρα οι όποιες αδυναμίες του υλικού θα φανούν άμεσα στα χέρια ενός έμπειρου και απαιτητικού χρήστη.

Αν δεν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, ρίξτε του μια ματιά.


Ευχαριστούμε την COSMOTE για τη διάθεση της συσκευής.