5 καταζητούμενοι που απάντησαν σε post της αστυνομίας στο Facebook (pics)

Gazzetta team
5 καταζητούμενοι που απάντησαν σε post της αστυνομίας στο Facebook (pics)
Τι άνθρωποι κυκλοφορούν γύρω μας; Πόσο #YOLO διάθεση μπορεί να έχεις κάποιος που ενώ καταζητείται, απαντάει στην αστυνομία μέσω Facebook;

Κι όμως υπάρχουν τέτοιοι καταζητούμενοι που έδωσαν νέα διάσταση στην έννοια της λέξης «σύλληψη».

«Αράζω στο δωμάτιό μου, χαλαρώστε λιγάκι!»

καταζητούμενοι απάντησαν σε post της αστυνομίας στο Facebook

H 17χρονη Erian από το Queensland της Αυστραλίας άραζε στο δωμάτιο της, έχοντας τσακωθεί προηγουμένως με την αδελφή της. Μέσα στα νεύρα της, η Erian είχε γράψει ένα status με λέξεις όπως «κινδυνεύω» στο Facebook, αλλά δεν το εννοούσε. Ξαφνικά, εκεί που σκρόλαρε στο Facebook Feed της, είδε μια ανακοίνωση της αστυνομίας με το πρόσωπο της και ένα μήνυμα που ξεκινούσε με τις λέξεις «αγνοείται, κινδυνεύει, βοηθήστε να βρεθεί». Εχμ τι; Γιατί σε μένα αυτό; Ποιος με αναζητεί;» Ήταν δεκάδες οι σκέψεις της Erian, η οποία αμέσως απάντησε στην αστυνομία: «Εντάξει δεν έγινε τίποτα, απλά τσακώθηκα με την αδελφή μου.» Όμως η αστυνομία επέμενε και της ζητούσε να καλέσει την αστυνομία για να αποδείξει ότι είναι καλά. «Ναι το έκανα, σε παρακαλώ κατέβασέ την τώρα τη φωτογραφία, με κάνεις ρόμπα!» απάντησε η Erian και όλα καλά!

«Αισθάνεται έξαλλος στην τοποθεσία ΣΙΓΑΜΗΣΑΣΠΩ»

καταζητούμενοι απάντησαν σε post της αστυνομίας στο Facebook

Ο 31χρονος Roderick Hill είχε αποδράσει από το σωφρονιστικό ίδρυμα της πόλης Linden στην Alabama. Ένα πρωί Κυριακής, το τοπικό αστυνομικό τμήμα ανέβασε στο Facebook ανακοίνωση ότι καταζητείται και ότι ο καθένας που ενδεχομένως τον υποθάλπει, θα αντιμετωπίσει τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Ο Hill, όταν είδε το post, ήταν έξαλλος. Τι έκανε για να δείξει την οργή του; Μα φυσικά, απάντησε:

καταζητούμενοι απάντησαν σε ποστ της αστυνομίας στο Facebook

Όχι, ο Roderick δεν έφυγε. Έμεινε για ακόμα περισσότερες απαντήσεις, κερδίζοντας τη συμπόνοια του κόσμου.

καταζητούμενοι απάντησαν σε post της αστυνομίας στο Facebook

Ο Roderick καταζητούνταν για σωρεία μη-βίαιων αδικημάτων και όλες οι αντιδράσεις του κόσμου στο FB μπορούν να συνοψιστούν σε αυτό το μήνυμα:

καταζητούμενοι απάντησαν σε post της αστυνομίας στο Facebook

«Έχω κάτι δουλειές να κάνω αλλά θα έρθω»

καταζητούμενοι απάντησαν σε post της αστυνομίας στο Facebook

Ο Brandon Melbourne, ηλικίας 24 ετών, είχε απουσιάσει σε 3 κλήσεις δικαστηρίου και είχε 5 εντάλματα σύλληψης υπό εκκρεμότητα στο όνομά του. Η αστυνομία της περιοχής Royal Newfoundland τον αναζητούσε παντού, ακόμα και μέσω Facebook.

καταζητούμενοι απάντησαν σε ποστ της αστυνομίας στο Facebook

Ο Brandon παρακολουθούσε όλη αυτή τη φάση με τον ντόρο που γινόταν γύρω από το όνομα του, αλλά κάπου νευρίασε. Ήταν κάποιοι που σχολίασαν στο post της αστυνομίας, ότι ο Brandon έμοιαζε πολύ με το άτομο που είχε ληστέψει την τράπεζα BMO Financial Group, σύμφωνα με τις εικόνες που είχαν διαρρεύσει από το κύκλωμα ασφαλείας. Ο Brandon έκανε ένα κήρυγμα στους σχολιαστές, λέγοντας ότι «διαφέρουμε στα γυαλιά, στη μύτη, στα tattoos» και «τελικά, έλεος κοντόφθαλμα ανθρωπίδια, δεν σημαίνει πως όποιος έχει tattoo είναι κλέφτης!»

Η αστυνομία απάντησε με ψυχραιμία: «Στο μεταξύ, έχουμε 5 εντάλματα για τα οποία θέλουμε να κουβεντιάσουμε. Σε παρακαλώ, επικοινώνησε Brandon.»

«O λόγος μου είναι συμβόλαιο, έχω κάτι πραματάκια να τακτοποιήσω και θα παραδοθώ«. Το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου, ο Brandon ήταν πιστός στο ραντεβού του.
Σαν κακός rapper

Όπως οι rappers συχνά πλάθουν δικές τους λέξεις και εκφράσεις, έτσι και ο Andrew Marcum, σε μια πολύ πιο τραγική εκδοχή, προσπάθησε να τρολάρει την αστυνομία του Butler County στο Ohio, που τον αναζητούσε για αδικήματα πρόκλησης σωματικής βίας και απαγωγής. Ο Marcum απάντησε στην δημοσίευση της αστυνομίας, με ένα:

andrewmarcun

“I ain’t tripping half of them don’t even know me», δηλαδή κάτι σαν «όχι ρε φιλαράκι ξέρω τι λέω, οι μισοί από αυτούς δεν με ξέρουν καλά καλά» και ο τοπικός σερίφης τον παρακάλεσε με κάθε ευγένεια να παραδοθεί.

Στη συνέχεια, με ξεκάθαρα τρολ-ίστικη διάθεση, ο ίδιος ο σερίφης Richard K.Jones, τουίταρε μια φωτογραφία κελιού της φυλακής, με το μήνυμα: «Ηey Andrew Marcum, το δωματιάκι σου είναι έτοιμο ψυχή μου.»

Ο Marcum παραδόθηκε την ίδια μέρα. Οι φήμες πως έβαλε τα κλάματα από συγκίνηση μόλις είδε το δωματιάκι του, ναι, ήταν αληθινές.

«Αυτό δεν είναι το καλό μου προφίλ»

καταζητούμενοι απάντησαν σε post της αστυνομίας στο Facebook

H 18χρονη Amy Sharp είχε αποδράσει από σωφρονιστικό κέντρο στο Sydney της Αυστραλίας. Όμως μια φωτογραφία από την επικήρυξη της που εμφανίστηκε στο Facebook, την έκανε έξω φρενών. Η νεαρή κοπέλα ήταν έξαλλη με την αστυνομία και απάντησε όπως θα έκανε κάθε milennial στην εποχή των social media.

Πηγή: rise.gr