Γερουσιαστής ευχήθηκε να πεθάνει ο Τραμπ

Gazzetta team
Γερουσιαστής ευχήθηκε να πεθάνει ο Τραμπ
Σάλος με γερουσιαστή των ΗΠΑ: Έγραψε «ελπίζω να δολοφονήσουν τον Τραμπ»...

Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών στο Μιζούρι, η Maria Chappelle-Nadal, έκανε μια αμφιλεγόμενη δήλωση η οποία σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και ανάγκασε πολλούς να ζητήσουν την άμεση παραίτηση της.

Συγκεκριμένα, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook σχολίασε μια ανάρτηση που ήθελε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς να προσπαθεί να πάρει τη θέση του Τραμπ γράφοντας «εύχομαι να δολοφονήσουν τον Τραμπ».

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και άμεσες, ακόμα και από υψηλά ιστάμενους Δημοκρατικούς. Όλες ανεξαιρέτως ζητούσαν να ανακαλέσει και να παραιτηθεί, καθότι η δήλωση της θεωρήθηκε απαράδεκτη.

Η γερουσιαστής διέγραψε τελικά το σχόλιο της αλλά αρνήθηκε κοφτά οποιαδήποτε σενάριο παραίτησης της. Συγκεκριμένα έγραψε: «Αυτό που έγραψα στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook για τον πρόεδρο Τραμπ ήταν απαράδεκτο. Δεν υπάρχει συζήτηση. Αλλά θα συνεχίσω να μιλάω για όσα μου προκάλεσαν τόσα νεύρα και θυμό ώστε να προβώ σε μια τέτοια δήλωση».

Μέλη των Δημοκρατικών αποκάλεσαν τη δήλωση «φρικτή» και θεωρούν ότι δεν είναι υπερασπίσιμη. Ξεκαθάρισαν δε πως δεν θα ανεχτούν απειλές κατά της ζωής του προέδρου των ΗΠΑ να προέρχονται από γερουσιαστές τους.

Πηγή: topontiki.gr