Bloomberg: Η Ελλάδα έχει ακόμα προβλήματα

Gazzetta team
Bloomberg: Η Ελλάδα έχει ακόμα προβλήματα
Δίχως να αντικρούει το επιχείρημα πως η έκδοση ομολόγου ήταν θετική εξέλιξη για την ελληνική οικονομία, το περιοδικό Bloomberg τονίζει πως αυτό δεν συνεπάγεται και άμεσα την επιστροφή της σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.
«Παρότι η οικονομία εμφανίζει ενδείξεις αναγέννησης, η μακροπρόθεσμη προοπτική του χρέους παραμένει σε δυσμενή κατάσταση, ενώ οι βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μετά βίας έχουν ξεκινήσει» αναγράφει, μεταξύ άλλων, υποστηρίζοντας επιπλέον, ότι «η Ελλάδα δεν έχει αφήσει ακόμη πίσω της τα προβλήματα».

Το Bloomberg, στη συνέχεια, αναφέρεται και στην υπόθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο επιμένει στην αποσαφήνιση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους. «Το Ταμείο εδώ και μήνες, ζητάει τέτοιες εγγυήσεις από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι εξακολουθούν να μην τις δίνουν» σημειώνει, με νόημα.

«Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι σοβαρή» συνεχίζει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι η μακροπρόθεσμη σταθερότητα της οικονομίας εξαρτάται από μία σειρά παραγόντων, όπως η φιλελευθεροποίηση της αγοράς εργασίας, η προώθηση των επενδύσεων και η τόνωση του εγχώριου ανταγωνισμού.

«Είναι θετικό που η Ελλάδα αναπτύσσεται ξανά -έστω και διστακτικά- και που οι ιδιώτες επενδυτές εξέφρασαν την επιθυμία να δανείσουν τη χώρα, αλλά το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ο εφησυχασμός» καταλήγει το Bloomberg.

Πηγή: insider.gr