Τόσκας: «Εχω ζητήσει από την ΕΛΑΣ να εξουδετερώσει τους μπαχαλάκηδες»

Gazzetta team
Τόσκας: «Εχω ζητήσει από την ΕΛΑΣ να εξουδετερώσει τους μπαχαλάκηδες»
Στο θέμα των ταραχοποιών με βαρείς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

«'Εχω δώσει εντολές για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση των "μπαχαλάκηδων". Πιέζω αρκετά τις υπηρεσίες να εντοπίσουν τους επικεφαλής τους, αυτούς που συντονίζουν τις επιθέσεις. Έχω πιέσει παρά πολύ την Αστυνομία, γιατί για πάρα πολλά χρόνια δούλευε μόνο με καταστολή, χωρίς δηλαδή δίκτυο συλλογής πληροφοριών», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Η Καθημερινή" ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και υπογραμμίζει ότι έχει ζητήσει να του φέρουν «συγκεκριμένα στοιχεία, πλήρη χαρτογράφηση των "μπαχαλάκηδων"».

«Κανένας δισταγμός δεν υπάρχει στην αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων. Απλά σε μερικές περιπτώσεις γίνονται πράγματα που δεν μπορείς να προλάβεις», τονίζει ο κ. Τόσκας.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση κυβέρνησης-Δικαιοσύνης σημειώνει ότι «η αμφισβήτηση των αποφάσεων των δικαστηρίων αποτελεί βασικό στοιχείο της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι βλέπουν με θεολογική αντίληψη τις αποφάσεις των δικαστηρίων».

Σε ερώτηση για τα μισθωμένα ελικόπτερα δασοπυρόσβεσης που δεν έχουν ενσωματωθεί παρά το ότι βρισκόμαστε στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου, ο κ. Τόσκας, υποστηρίζει ότι «υπάρχει τεράστιο θέμα ευθυνών γι' αυτό και έχει διαταχθεί διοικητική εξέταση για τις επιτροπές του πυροσβεστικού, οι οποίες χρονοτριβούσαν και δεν ολοκλήρωσαν το διαγωνισμό».

Πηγή: insider.gr