Κατηγορούν Γάλλο πτέραρχο πως πήγαινε με μαχητικό σπίτι του

Gazzetta team
Κατηγορούν Γάλλο πτέραρχο πως πήγαινε με μαχητικό σπίτι του
Οι αρχές της Γαλλίας ερευνούν πιθανή κατάχρηση στρατιωτικού αεροσκάφους, αφού ένας πτέραρχος κατηγορείται πως χρησιμοποιούσε εκπαιδευτικό μαχητικό για να πηγαίνει σπίτι του.

Ο Ρισάρ Ρεμπούλ, δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, θα βρεθεί αντιμέτωπος με σκληρές πειθαρχικές κυρώσεις αν αποδειχθεί ακριβές το δημοσίευμα της Canard Enchaine.

Η σατιρική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Ρεμπούλ χρησιμοποίησε ένα Dassault/Dornier Alpha Jet τουλάχιστον 12 φορές από τον περασμένο Αύγουστο για να μεταβαίνει από μια σχολή χειριστών αεροσκαφών στο Μπορντώ στο Σαλόν ντε Προβάνς, μια κοινότητα στη νότια Γαλλία, που φιλοξενεί μια σημαντική αεροπορική βάση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πτέραρχος «δανείστηκε» το εκπαιδευτικό αεροσκάφος για να περάσει κι ένα Σαββατοκύριακο στο κτήμα του στην Προβηγκία και να επιστρέψει. Ενώ φέρεται να επιστράτευσε κι ένα μεταγωγικό αεροσκάφος μαζί με τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη του για προσωπικές του ανάγκες.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι η υπουργός Φλοράνς Παρλί διέταξε να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να «επαληθευτούν οι περιστάσεις χρήσης εναέριων μέσων τόσο στην παρούσα υπόθεση όσο και γενικότερα.» Ενώ προειδοποιεί ότι θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στον πτέραρχο αν αποδειχθεί ακριβές το δημοσίευμα της Canard Enchaine.

Πηγή: iefimerida.gr