70χρονος αφήνει το νοσοκομείο για να καπνίσει ένα τελευταίο... μπάφο πριν πεθάνει! (pics)

Gazzetta team
70χρονος αφήνει το νοσοκομείο για να καπνίσει ένα τελευταίο... μπάφο πριν πεθάνει! (pics)
Για να κάνει την τελευταία του επιθυμία πραγματικότητα, ένας 70χρονος αναγκάστηκε να αφήσει τον οίκο ευγηρίας για να μπορέσει να κάνει μαζί με τον φίλο του έναν τελευταίο... τσιγάρο κάνναβης πριν πεθάνει.

Ο Πάτρικ Φορντ είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας 70 ετών, ο οποίος εδώ και χρόνια ταλαιπωρείται από σχιζοφρένεια, ενώ από τον Δεκέμβριο έχει διαγνωσθεί με καρκίνο του εντέρου. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι γιατροί να του έχουν δώσει ελάχιστες μέρες ζωής ακόμα...

Προκειμένου να έχει την φροντίδα που χρειάζεται, του τελευταίους μήνες βρισκόταν στον νοσηλευτικό οίκο, «Drumconner Nursing Home» του Μπόρνμουθ, όπου κρυφά κάπνιζε τσιγάρα κάνναβης, τα οποία εκτός από τους ψυχαγωγικούς λόγους, πλέον τον βοηθούσαν να αντέχει τους πόνους.

Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και την Παρασκευή όταν το επισκέφτηκε ο επί 15 χρόνια φίλος του, Ντέβιντ Γουάρνοκ, όμως αμφότεροι έγιναν αντιληπτοί από τις νοσηλεύτριες που τους απαγόρευσαν να κάνουν ένα τελευταίο μπάφο μαζί.

«Είναι η επιθυμία ενός ανθρώπου που πεθαίνει. Έχει το δικαίωμα ως άνθρωπος να κάνει ότι θέλει στις τελευταίες μέρες της ζωής του», τόνισε χαρακτηριστικά ο 65χρονος, συμπληρώνοντας: «Είχαμε τον ανεμιστήρα κατά πάνω μας, προκειμένου να βγάζει τον καπνό έξω από το παράθυρο. Περιμέναμε πως και πως να κάνουμε... χόρτο».

Έτσι, για να μπορέσει να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα, ο κ. Φορντ αποφάσισε να εγκαταλείψει τον οίκο νοσηλείας και να μεταφερθεί σπίτι του, όπου θα μπορεί να κάνει οτι θέλει... Να ακούει δηλαδή την αγαπημένη του μουσική από τα '60ς και να καπνίζει μπάφους μαζί τον φίλο του!