Google: Δεν θα διαβάζουμε πλέον τα e-mail του Gmail

Gazzetta team
Google: Δεν θα διαβάζουμε πλέον τα e-mail του Gmail
Το Gmail σαρώνει τα μηνύματα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για διάφορους σκοπούς.

Προσπαθεί να διαφυλάξει ότι δεν περιέχουν ανεπιθύμητα ή κακόβουλα προγράμματα, αλλά χρησιμοποιεί και τις πληροφορίες που καταγράφει για διαφημιστικούς σκοπούς.

Η Google χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που αποκτά από τις σαρώσεις των e-mails σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες που έχει από τον κάθε χρήστη από άλλες πηγές, για να εμφανίζει στοχευμένες διαφημίσεις.

Η Google αναφέρει στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του Gmail:

Τα αυτοματοποιημένα συστήματά μας αναλύουν το περιεχόμενό σας (συμπεριλαμβανομένων και των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) για την παροχή προσωπικών χαρακτηριστικών του προϊόντος, όπως προσαρμοσμένα αποτελέσματα αναζήτησης, εξατομικευμένη διαφήμιση και ανίχνευση ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων. Αυτή η ανάλυση πραγματοποιείται όταν το περιεχόμενο αποστέλλεται, λαμβάνεται και αποθηκεύεται.

Η Diane Greene της Google, ανακοίνωσε την αλλαγή σε μια νέα δημοσίευση στο επίσημο blog της Google στις 23 Ιουνίου 2017.

Το Gmail του G Suite δεν χρησιμοποιείται πια ως λύση για την εξατομίκευση των διαφημίσεων και η Goοgle αποφάσισε να εφαρμόσει τη διαδικασία αργότερα φέτος και στην δωρεάν υπηρεσία του Gmail.

Το περιεχόμενο του δωρεάν Gmail δεν θα χρησιμοποιείται ή δεν θα σαρώνεται για εξατομίκευση διαφημίσεων μετά από αυτήν την αλλαγή. Αυτή η απόφαση ευθυγραμμίζει τις διαφημίσεις του Gmail με τον τρόπο με τον οποίο προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις σε άλλα προϊόντα της Google

Η απόφαση δεν πάρθηκε από το τμήμα διαφήμισης της Google, αλλά από το τμήμα Cloud της εταιρείας. Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση είναι ότι το τμήμα Cloud της Google πιστεύει ότι οι οργανισμοί ενδέχεται να μην χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Google εξαιτίας των συνεπειών απορρήτου που συνοδεύουν τη σάρωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διαφημιστικούς σκοπούς.

Η G Suite της Google δεν εφάρμοσε ποτέ σάρωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το σερβίρισμα διαφημίσεων σε χρήστες της υπηρεσίας.

Το αποτέλεσμα φυσικά θα είναι θετικό για τους χρήστες της δωρεάν υπηρεσίας του Gmail, καθώς το δωρεάν Gmail δεν θα εμφανίζει πλέον διαφημίσεις.

Ωστόσο, η διαδικασία επιλογής διαφημίσεων θα χρησιμοποιεί άλλες διαθέσιμες πηγές πληροφοριών για την προβολή διαφημίσεων σε χρήστες του Gmail, για παράδειγμα από αναζητήσεις ή από την δραστηριότητα του YouTube.

Η Goοgle φέρεται να ανταγωνίζεται το Amazon και τη Microsoft σε υπηρεσίες cloud Enterprise. Τα έσοδα του τμήματος Cloud της εταιρείας αυξάνονται, καθώς το G Suite έχει περισσότερους από 3 εκατομμύρια χρήστες από τον Ιούνιο του 2017 και η χρήση του έχει διπλασιαστεί από το προηγούμενο έτος από μεγάλους επιχειρηματικούς πελάτες σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: secnews.gr